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アガリクス・ビスポルス・キノコの健康効果と生理活性成分の検討: スコーピングレビュー
Examining the health effects and bioactive components in Agaricus bisporus mushrooms: a scoping review.
PMID: 32653808 DOI: 10.1016/j.jnutbio.2020.108453.
抄録
食用キノコの摂取が健康に有益な効果をもたらすという証拠は、in vitroと動物モデルの両方から得られている。しかし、ヒトにも同様の効果があるかどうか、またどのような生理活性化合物が存在するかは不明である。本レビューでは、世界で最も一般的に消費されている食用キノコであるアガリクス・ビスポラスについて、(i)ヒトの健康への影響を検討し、(ii)その健康効果を説明する可能性のある生理活性化合物の栄養密度を決定するためのエビデンスを総合的に検討した。アガリクス・ビスポラスの摂取について、日付と研究デザインの制限を設けずにシステマティックな文献検索を行った。生物活性化合物には、エルゴステロール、エルゴチオネイン、フラボノイド、グルカン、キチンが含まれていた。2人の著者が独立して研究を特定し、方法論の質を評価しました。A. bisporusのメタボリックシンドローム、免疫機能、胃腸の健康、癌に対する有益な効果が認められ、ヒトにおけるビタミンDの状態の改善に関する最も強い証拠が見出されました。紫外線B(UVB)にさらされたキノコは、ビタミンDサプリメントと同様に血清中の25(OH)Dレベルを上昇させ、維持する可能性があります。A. bisporusにはβグルカン、エルゴステロール、エルゴチオネイン、ビタミンD、抗酸化物質として報告されているフラボノイドが含まれており、その濃度はキノコの種類、調理方法、調理時間、UVB曝露量によって異なります。きのこに含まれる生理活性化合物を精力的な分析法で解明し、免疫学的マーカーを拡大するためには、さらなる研究が必要である。また、これらの知見を臨床や公衆衛生への応用を可能にするためには、異なる集団を対象とした既存の研究を再現して、ビスポラス属の健康への影響を確認する必要がある。
There is evidence from both in vitro and animal models that the consumption of edible mushrooms has beneficial effects on health. It is unclear whether similar effects exist in humans and which bioactive compounds are present. This review synthesises the evidence on the world's most commonly consumed mushroom, Agaricus bisporus to (i) examine its effect on human health outcomes; and (ii) determine the nutrient density of its bioactive compounds, which may explain their health effects. A systematic literature search was conducted on the consumption of A. bisporus, without date and study design limits. Bioactive compounds included ergosterol, ergothioneine, flavonoids, glucans and chitin. Two authors independently identified studies for inclusion and assessed methodological quality. Beneficial effects of A. bisporus on metabolic syndrome, immune function, gastrointestinal health and cancer, with the strongest evidence for the improvement in Vitamin D status in humans, were found. Ultraviolet B (UVB) exposed mushrooms may increase and maintain serum 25(OH)D levels to a similar degree as vitamin D supplements. A. bisporus contain beta-glucans, ergosterol, ergothioneine, vitamin D and an antioxidant compound usually reported as flavonoids; with varying concentrations depending on the type of mushroom, cooking method and duration, and UVB exposure. Further research is required to fully elucidate the bioactive compounds in mushrooms using vigorous analytical methods and expand the immunological markers being tested. To enable findings to be adopted into clinical practice and public health initiatives, replication of existing studies in different population groups is required to confirm the impact of A. bisporus on human health.
Copyright © 2020. Published by Elsevier Inc.