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乳がんに対する蜂蜜のポジティブな効果とメカニズム
The positive effects and mechanisms of honey against breast cancer.
PMID: 37599514
抄録
背景:
乳がんは、乳房組織の細胞で発生する悪性腫瘍で、乳房の細胞が分裂して制御不能に増殖し、周囲の組織に浸潤したり、体の離れた部位に転移(転移)したりする。
BACKGROUND: Breast cancer is a malignancy that occurs in cells in the breast tissue where cells in the breast divide and grow out of control, invade surrounding tissues, or spread (metastasize) to distant areas of the body.
方法:
このレビューは、英語とインドネシア語のPubMed、Scopus、ScienceDirect、およびGoogle Scholarのウェブサイトを通じて、記事のキーワードコンテンツを使用して体系的に実施され、21の選択された論文を得た。このレビューでは、乳がん管理に対する蜂蜜の複合相乗効果の有望なメカニズムを実証している。
METHOD: This review was systematically carried out through PubMed, Scopus, ScienceDirect, and Google Scholar websites in English and Indonesian using the keyword content of the article, obtaining 21 selected articles. This review demonstrates honey's promising mechanism of combined synergistic effect for breast cancer management.
結論:
蜂蜜の抗酸化物質は、蜂蜜の抗酸化活性の主な要因であるフェノール化合物のフリーラジカルを遮断する。ほとんどの蜂蜜の抗菌活性は、過酸化水素の酵素生産によるものであり、その抗がん特性は、このセクションで説明します。
CONCLUSION: Antioxidants in honey intercept free radicals of phenolic compounds which are the main factors responsible for the antioxidant activity of honey. The antimicrobial activity in most honey is due to the enzymatic production of hydrogen peroxide, and its anti-cancer properties are discussed in this section.