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日本語AIでPubMedを検索

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Biofactors.2016 May;42(3):229-46. doi: 10.1002/biof.1273.Epub 2016-03-04.

カプサイシンおよびカプサイシノイドアナログの高エネルギー組織および細胞型における代謝分子標的への効果

The effects of capsaicin and capsaicinoid analogs on metabolic molecular targets in highly energetic tissues and cell types.

  • Nicholas P Gannon
  • Emily L Lambalot
  • Roger A Vaughan
PMID: 26945685 DOI: 10.1002/biof.1273.

抄録

糖尿病や肥満などの病態に効果をもたらす可能性のある食物化学物質への関心が高まっています。唐辛子や唐辛子エキスに含まれるカプサイシノイドは、これらの食品に関連する「辛い」または「スパイシー」な感覚の原因となっています。カプサイシノイドの消費はまた、代謝の亢進と関連しており、体重減少を促進することで代謝性疾患の治療薬になる可能性があります。このレビューでは、代謝的に重要な細胞型におけるカプサイシノイドの生化学的および分子代謝効果に関する現在の実験的証拠(基礎研究から応用研究まで)の多くを要約しています。代謝率に影響を与えるだけでなく、カプサイシノイドが分子代謝シグナル伝達を変化させ、空腹感や満腹感、血液代謝物、カテコールアミン放出を調節することが明らかになっている。特筆すべきは、ここにまとめられた実験の大部分は、実験介入のための天然の食品源ではなく、単離されたサプリメントまたは研究グレードのカプサイシノイドを利用しています。追加の作業は、慢性および急性カプサイシン消費の両方の薬理学的、生理学的、および代謝的利益を探求するために、カプサイシンの一次食品源を使用して実施されるべきである。 © 2016 BioFactors, 42(3):229-246, 2016.

There is increasing interest in dietary chemicals that may provide benefits for pathologies such as diabetes and obesity. Capsaicinoids found in chili peppers and pepper extracts, are responsible for the "hot" or "spicy" sensation associated with these foods. Capsaicinoid consumption is also associated with enhanced metabolism, making them potentially therapeutic for metabolic disease by promoting weight loss. This review summarizes much of the current experimental evidence (ranging from basic to applied investigations) of the biochemical and molecular metabolic effects of capsaicinoids in metabolically significant cell types. Along with influencing metabolic rate, findings demonstrate capsaicinoids appear to alter molecular metabolic signaling, regulate hunger and satiety, blood metabolites, and catecholamine release. Notably, the majority of the experiments summarized herein utilized isolated supplemental or research grade capsaicinoids rather than natural food sources for experimental interventions. Additional work should be conducted using primary food sources of capsaicin to explore pharmacological, physiological, and metabolic benefits of both chronic and acute capsaicin consumption. © 2016 BioFactors, 42(3):229-246, 2016.

© 2016 International Union of Biochemistry and Molecular Biology.