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私たちは象牙を持続的に収穫することができるのでしょうか?
Can We Sustainably Harvest Ivory?
PMID: 27641769 DOI: 10.1016/j.cub.2016.08.060.
抄録
1989年に象牙の取引が禁止されたにもかかわらず、象牙のために象牙を採取するために象が殺され続けています。2008年以降、象牙製品に対する消費者の需要により、この密猟は前例のないレベルにまで増加しています。CITESは現在、合法的な象牙取引の開発を検討しています[1, 2]。この提案は3つの前提に基づいています。(1) 収穫規制はすべての違法行為を止めることができる、(2) 定義された持続可能な割当を実施することができる、(3) 現在の需要に近い意味のある持続可能な割当を定義することができる、という3つの前提に基づいています。私たちは、捕鯨規制が違法捕獲を止めないことを知っています。第二次世界大戦後に捕鯨規制が行われたにもかかわらず、違法捕鯨は何十年にもわたって続いた [3]。米国でのオオカミの殺処分の導入は実際に密猟活動を増加させ[4]、1999年と2008年に一度だけ行われた象牙の販売は、象の密猟を止めることには何の役にも立ちませんでした。備蓄を含む象牙のサプライチェーンをめぐるガバナンスの問題は、不可能ではないにしても、割当の実施を困難にしています[5, 6]。持続可能な象牙の生産量となりうるものは、まだ十分に評価されていません。そのために、私たちは、2 性別の年齢構成の人口動態モデルと象牙の生産と収穫のモデルからなるコンパートメントモデルを開発しました。持続可能な象牙の収穫量を定義するために、いくつかの取引戦略と割当戦略を適用しました。その結果、持続可能な範囲は非常に狭いことがわかりました。1,360頭の象牙を基準個体群から取り除くことができるのは100~150頭の象牙のみであり、これは現在の需要を大きく下回っています。私たちの調査によると、象牙の密猟を解禁しても、現在の密猟の問題には対処できないことがわかりました。その代わりに、消費者の需要を減らすことに焦点を当てるべきです。
Despite the 1989 ivory trade ban, elephants continue to be killed to harvest their tusks for ivory. Since 2008, this poaching has increased to unprecedented levels driven by consumer demand for ivory products. CITES is now considering the development of a legal ivory trade [1, 2]. The proposal relies on three assumptions: (1) harvest regulation will cease all illegal activities, (2) defined sustainable quotas can be enforced, and (3) we can define meaningful sustainable quotas that come close to the current demand. We know that regulation of harvest does not stop illegal takes. Despite whaling regulation after World War II, illegal whaling continued for decades [3]. The introduction of wolf culls in the US actually increased poaching activities [4], and one-off ivory sales in 1999 and 2008 did nothing to halt elephant poaching. Governance issues over the ivory supply chains, including stockpiling, make enforcing quotas challenging, if not impossible [5, 6]. We have not yet adequately assessed what could be a sustainable ivory yield. To do so, we develop a compartmental model composed of a two-sex age-structured demographic model and an ivory production and harvest model. We applied several offtake and quota strategies to define how much ivory could be sustainably harvested. We found that the sustainability space is very small. Only 100 to 150 kg of ivory could be removed from a reference population of 1,360 elephants, levels well below the current demand. Our study shows that lifting the ivory ban will not address the current poaching challenge. We should instead focus on reducing consumer demand.
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