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レスベラトロール。熱分析的研究
Resveratrol: A thermoanalytical study.
PMID: 28764035 DOI: 10.1016/j.foodchem.2017.05.146.
抄録
レスベラトロールは、様々な植物に含まれる天然のポリフェノールで、主に赤ブドウの樹皮に含まれています。抗酸化作用、抗炎症作用、抗癌作用、抗老化作用があることから、広く研究されてきました。レスベラトロールの熱的挙動を、同時熱重量測定と示差走査熱量測定(TG-DSC)、進化ガス分析(TG-DSC-FTIR)、高分解能質量分析(HRMS)を用いて調べました。その結果、熱安定性、熱分解、熱分解中に生成した主なガス生成物及び中間化合物の同定に関する情報が得られました。
Resveratrol is a natural polyphenol found in various plants, mainly in the bark of the red grapes. It has been widely studied due to its antioxidant, anti-inflammatory, anticancer and anti-aging properties. The thermal behavior of resveratrol was investigated by using simultaneous thermogravimetry and differential scanning calorimetry (TG-DSC), evolved gas analysis (TG-DSC-FTIR) and High-resolution mass spectra (HRMS). The results provided information concerning the thermal stability, thermal decomposition, identification of the main gaseous products evolved and intermediate compounds formed during the thermal decomposition.
Copyright © 2017. Published by Elsevier Ltd.