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TLR4シグナル伝達を標的とした栄養補助食品は、がん悪液質の予防の可能性がある
Nutraceutical targeting of TLR4 signaling has potential for prevention of cancer cachexia.
PMID: 31421423 DOI: 10.1016/j.mehy.2019.109326.
抄録
がんの悪液質(がん関連死の少なくとも20%の原因である)の根底にあるメカニズムは、最近までほとんど不明瞭なままであった。しかし、新しい研究により、悪液質を誘発する癌がヒートショック蛋白質70と90を豊富に含むマイクロベシクルを放出し、これらの細胞外ヒートショック蛋白質が骨格筋、マクロファージ、および脂肪細胞においてトール様受容体4(TLR4)のアゴニストとして機能することで悪液質を誘発することが明らかになってきた。したがって、TLR4のシグナル伝達をダウンレギュレートすることができる安全な栄養補助食品は、がん性悪液質の予防・制御に役立つことが期待できる。フィコシアノビリン、フェルラ酸、グリシン、長鎖オメガ3類、緑茶カテキン、β-ヒドロキシ-β-メチル酪酸、カルニチン、および高用量ビオチンは、この点で何らかの有用性を有すると疑う理由がある。
The mechanisms underlying cancer cachexia - the proximate cause of at least 20% of cancer-related deaths - have until recently remained rather obscure. New research, however, clarifies that cancers evoking cachexia release microvesicles rich in heat shock proteins 70 and 90, and that these extracellular heat shock proteins induce cachexia by serving as agonists for toll-like receptor 4 (TLR4) in skeletal muscle, macrophages, and adipocytes. Hence, safe nutraceutical measures which can down-regulate TLR4 signaling can be expected to aid prevention and control of cancer cachexia. There is reason to suspect that phycocyanobilin, ferulic acid, glycine, long-chain omega-3s, green tea catechins, β-hydroxy-β-methylbutyrate, carnitine, and high-dose biotin may have some utility in this regard.
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