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Int. J. Syst. Evol. Microbiol..2020 Feb;70(2):1059-1063. doi: 10.1099/ijsem.0.003874.

sp. nov.は、イランの伝統的な乳製品から分離された新しい非発酵性の属のメンバーです

sp. nov., a new non-fermentative member in the genus isolated from a traditional dairy product of Iran.

  • Mehrdad Hajihosseinali
  • Shaghayegh Nasr
  • Mohammad Ali Amoozegar
  • Andrey Yurkov
PMID: 31746728 DOI: 10.1099/ijsem.0.003874.

抄録

合計21の酵母分離物は、イランのアルボルツ県の伝統的な乳製品における酵母の生物多様性に関する研究プロジェクトの一環として回収された。標準的なプロトコールを用いて、表現型、生化学的、生理学的特徴付け、および大型リボソームサブユニット(26SまたはLSU)のD1/D2ドメインとITS領域の配列を組み合わせた系統解析を行った。5つの菌株は、潜在的な新種のホソカビ酵母を代表するものであった。これらの菌株ではアスコスポアの形成は観察されず,また,調べた炭素源を発酵させなかった。系統解析の結果、これらの分離株は属内のサブクレードに属すると考えられた。ここでは、この新規酵母をsp.

A total of 21 yeast isolates were recovered as part of a research project on biodiversity of yeasts in traditional dairy products in Alborz province, Iran. Standard protocols were used to carry out phenotypic, biochemical, physiological characterization and the phylogenetic analysis of combined the D1/D2 domain of the large ribosomal subunit (26S or LSU) and ITS region sequences. Five strains represented a potential new ascomycetous yeast species. Ascospore formation was not observed in these strains, and they did not ferment the examined carbon sources. Phylogenetic analysis placed these isolates in a well-supported sub-clade in the genus . Here, we describe this novel yeast as sp. nov.