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日本語AIでPubMedを検索

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Molecules.2020 Feb;25(4). E810. doi: 10.3390/molecules25040810.Epub 2020-02-13.

カモミール(L.)の花の生物活性成分に対する異なるグリーン抽出方法と溶媒の効果

Effect of Different Green Extraction Methods and Solvents on Bioactive Components of Chamomile ( L.) Flowers.

  • Jana Šic Žlabur
  • Ivanka Žutić
  • Sanja Radman
  • Maja Pleša
  • Mladen Brnčić
  • Francisco J Barba
  • Gabriele Rocchetti
  • Luigi Lucini
  • Jose M Lorenzo
  • Rubén Domínguez
  • Suzana Rimac Brnčić
  • Ante Galić
  • Sandra Voća
PMID: 32069890 PMCID: PMC7070460. DOI: 10.3390/molecules25040810.

抄録

カモミール(L.)のドライフラワーには、セスキテルペン、フラボノイド、クマリン、ビタミン、フェノール酸、グルコシドなどの興味深い生理活性化合物が含まれている。そこで、本研究の目的は、カモミールの花の水およびエタノール抽出物に含まれる生理活性化合物(特殊代謝物)の組成を特徴づけること、および異なる抽出技術(従来の抽出技術と超音波アシスト抽出(UAE))が調査中のパラメータに与える影響をモニターすることであった。UAE処理は、ハーブ材料からの生理活性化合物の抽出時間を有意に減少させた。ポリフェノール化合物の含有量と抗酸化能は、UAE抽出物の方が有意に高かった。さらに、特殊代謝物の含有量には溶媒の種類が大きく影響し、ビタミンCとポリフェノールの含有量が最も高いのは50%エタノール(/)抽出物であった。特化した代謝物の含有量と抗酸化力が最も高い抽出物を得るためには、溶媒の種類、温度、抽出技術などの基本的な抽出要素を最適化することが重要であると考えられます。

Chamomile ( L.) dried flowers contain a group of interesting biologically active compounds such as sesquiterpenes, flavonoids, coumarins, vitamins, phenolic acids and glucosides. Therefore, the aim of the present study was to characterize the composition in bioactive compounds (specialized metabolites) present in water and ethanol extracts of chamomile flowers, together with monitoring the impact of different extraction techniques (conventional vs. ultrasound-assisted extraction (UAE)) on the parameters under investigation. UAE treatment significantly decreased the extraction time of bioactive compounds from herbal material. Polyphenolic compounds content and antioxidant capacity were significantly higher in UAE extracts. Moreover, solvent type had a significant impact on the specialized metabolites content, while the highest vitamin C and polyphenols content were recorded in 50% ethanol (/) extracts. Optimization of basic extraction factors: solvent type, temperature and technique is crucial for obtaining the extracts with the highest content of specialized metabolites and antioxidant capacity.