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Chem. Biodivers..2020 May;17(5):e2000133. doi: 10.1002/cbdv.202000133.Epub 2020-04-29.

アキレア・フィリペンデュリナ・ラム(Achillea filipendulina Lam...茎・葉・花の精油の化学成分と抗菌活性

Achillea filipendulina Lam.: Chemical Constituents and Antimicrobial Activities of Essential Oil of Stem, Leaf, and Flower.

  • Ali Aminkhani
  • Sina Sharifi
  • Shirin Ekhtiyari
PMID: 32239617 DOI: 10.1002/cbdv.202000133.

抄録

本研究では、Achillea filipendulinaの茎、葉、花の精油を抽出し、分析し、抗菌作用を調べた。茎、葉、花にそれぞれ16、53、35の化合物が同定されたが、3つのセグメントすべてに5つしか存在しなかった。茎の精油は、主に酢酸ネリル、スパチュレノール、カルバクロール、サントリナアルコール、トランスカリオフィレンオキサイドから構成されていた。しかし、葉の主に同定された成分は、1,8-シネオール、樟脳、アスカリドール、トランス-イソスカリドール、ピペリトンオキサイドであり、花油の主な成分は、アスカリドール、トランス-イソスカリドール、1,8-シネオール、p-シメン、樟脳であった。異なるセグメントから抽出された油は、グラム陽性菌とグラム陰性菌の両方に対して様々な抗菌性を示し、ディスク法、最小抑制濃度法、最小殺菌濃度法によって示された。これらは、A. filipendulinaの空中部分のすべてのセグメントの適用は、病原性システムとの戦いにおいてより良い治療効果を有する可能性があることを示唆している。

In this study, we extracted the essential oils of the stem, leaf, and flower of Achillea filipendulina, analyzed them, and studied their antibacterial properties. Of 16, 53, and 35 compounds identified in the stem, leaf, and flowers, respectively, only five are present in all three segments of the plant. The essential oil of the stem was mainly composed of neryl acetate, spathulenol, carvacrol, santolina alcohol, and trans-caryophyllene oxide. However, the main identified components of leaf were 1,8-cineole, camphor, ascaridole, trans-isoascaridole, and piperitone oxide and the main components of the flower oil were ascaridole, trans-isoascaridole, 1,8-cineole, p-cymene, and camphor. The extracted oil from different segments demonstrated varying antibacterial properties against both Gram-positive and Gram-negative bacteria, demonstrated by disk, minimum inhibitory concentration, and minimum bactericidal concentration methods. These suggest that the application of all segments of aerial parts of A. filipendulina may have a better therapeutic effect in fighting pathogenic systems.

© 2020 Wiley-VHCA AG, Zurich, Switzerland.