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Food Sci. Biotechnol..2020 Apr;29(4):569-578. 690. doi: 10.1007/s10068-019-00690-w.Epub 2019-10-15.

プロバイオティクスD30で発酵させた(IB)は、RAW 264.7細胞において抗炎症作用と生存率の向上を示した

fermented with probiotic D30 exhibited anti-inflammatory effect and increased viability in RAW 264.7 cells.

  • Hyeong-Yeop Kim
  • Won-Young Bae
  • Hyung-Seok Yu
  • Kyung-Hoon Chang
  • Young-Ho Hong
  • Na-Kyoung Lee
  • Hyun-Dong Paik
PMID: 32296568 PMCID: PMC7142207. DOI: 10.1007/s10068-019-00690-w.

抄録

本研究の目的は、プロバイオティクスD30で発酵させた(IB)のバイオアベイラビリティを高め、発酵させた(FIB)の化学組成、生存率、抗炎症効果を評価することであった。IBはD30を用いて37℃で24時間発酵させた。FIBはIBの総フェノール含量を増加させ、総フラボノイド含量を減少させた。細胞生存率に関連する1--アセチルブリタニルラクトン及びエルゴライド産生量は、対照群で1.38から4.13μg/mgに増加し、FIB群で5.24から0.94μg/mgに減少した。また、RAW264.7細胞の細胞生存率は、400μg/mLのFIBで前処理した場合に上昇した。また、FIBはNF-κBやMAPKs経路を阻害することで、一酸化窒素や炎症性サイトカインの産生を抑制した。したがって、FIBにD30を添加することで毒性が低下し、抗炎症作用が増強された。これらの結果は、FIBが機能性食品のための有益な生理活性剤であることを示しています。

The objective of this study was to increase the bioavailability of (IB) through fermentation with probiotic D30, and to evaluate the chemical composition, viability, and anti-inflammatory effect of fermented (FIB). IB was fermented with D30 at 37 °C for 24 h. FIB increased total phenolic content and decreased total flavonoid content of IB. 1--acetylbritannilactone and ergolide production, which are associated with the viability, increased from 1.38 to 4.13 μg/mg, and decreased from 5.24 to 0.94 μg/mg, in the control and FIB, respectively. In addition, the cell viability of RAW264.7 cells increased when pretreated with 400 μg/mL FIB. FIB inhibited the production of nitric oxide and proinflammatory cytokines by inhibiting NF-κB and MAPKs pathways. Therefore, FIB with D30 reduced the toxicity and increased the anti-inflammatory properties. These results indicate that FIB is a potential beneficial bioactive agent for functional foods.

© The Korean Society of Food Science and Technology 2019.