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イタリア中部で栽培されたホップ品種の多揮発性フィンガープリンティングと苦味酸含量に基づく醸造品質の評価
Brewing Quality of Hop Varieties Cultivated in Central Italy Based on Multivolatile Fingerprinting and Bitter Acid Content.
PMID: 32365738 PMCID: PMC7278677. DOI: 10.3390/foods9050541.
抄録
ホップの醸造価値は、主にフムロン(α-酸)と精油の含有量と組成に影響されます。イタリアでは、地産地消を志向する地ビールや醸造所の増加と並行して、ホップ農園への関心がますます高まっています。このような状況の中で、ビール生産への適性を評価することを目的として、15種類の国際的なホップ品種を、イタリア中部のマルケ地方の実験圃場で、同じ条件で栽培しました。実験データを多変量解析した結果、センテニアル、ブルワーズゴールド、スターリング、カスケード、ナゲット、コロンバスでは、α-、b-酸とミルセンの含有率が高いことがわかりました。マウントフッド、ノーザン・ブルワー、ノースダウン、ガレナ、ウィラメット、ファグルの各品種では、フムロンの割合が一貫して低く、セスキテルペン系炭化水素が優勢であった。イタリア中部の丘陵地帯の教育気候条件におけるホップ植物の環境適応性と収量性能を評価するためには、さらなる研究が必要である。
The brewing value of hops is mainly affected by the content and composition of humulones (α-acids) and essential oil. Interest in hop plantations is increasing more and more in Italy, in parallel with the rising number of microbreweries and brewpubs, which are strongly oriented towards local production chains. In this context, a selection of 15 international hop varieties were grown, under the same conditions, in an experimental field in the Marche region, Central Italy, with the aim of assessing their suitability for beer production. A multivariate analysis approach to experimental data showed a high content of α- and b-acids and myrcene in the Centennial, Brewer's Gold, Sterling, Cascade, Nugget, and Columbus varieties; a consistently lower percentages of humulones and a predominance of sesquiterpene hydrocarbons in the cultivars Mount Hood, Northern Brewer, Northdown, Galena, Willamette, and Fuggle; and a desirable high α-acids content and a sesquiterpene-type aroma in cultivars Chinook, Yeoman, and Hallertau. Further studies are needed to assess the environmental adaptability and the yield performance of hop plants in the pedoclimatic conditions of the Central Italy hills.