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蕁麻疹、血管性浮腫、およびアナフィラキシー
Urticaria, Angioedema, and Anaphylaxis.
PMID: 32482691 DOI: 10.1542/pir.2019-0056.
抄録
蕁麻疹および血管性浮腫は、小児集団では一般的な発生である。急性および慢性のじんま疹や血管性浮腫には複数の原因がある。ほとんどの原因は良性であるが、患者とその親にとっては心配なことである。アレルギー医は、食品や薬物などの外的原因が懸念される場合には、急性じんま疹および/または血管性浮腫を評価すべきである。慢性のじんま疹および血管性浮腫は、生活の質に深刻な影響を与えることがあるので、コントロールが悪い場合は、抗ヒスタミン薬および免疫調節薬で積極的に管理すべきである。慢性的な症状は、外的な原因によるものである可能性は低い。アナフィラキシーは、少なくとも2つの器官系が関与する全身反応によって特徴づけられる、より重篤なアレルギー疾患である。アナフィラキシーは、初期には筋肉内エピネフリンで管理されるべきである。アナフィラキシーを経験した患者は、原因の可能性についてアレルギー専門医による評価を受けるべきである;原因が判明した場合は、誘引抗原の回避が最善の管理である。また、すべての患者にエピネフリン自動注射器と行動計画を与えなければなりません。食物は小児のアナフィラキシーの一般的な原因である。新しいエビデンスは、アレルギー性の高い食品の導入は乳児期には安全であり、導入を遅らせるべきではないことを示唆している。さらに、ピーナッツなどの食品を早期に導入することで、食物アレルギーの発症を予防できる可能性がある。
Urticaria and, to a lesser extent, angioedema are common occurrences in the pediatric population. There are multiple causes of acute and chronic urticaria and angioedema. Most causes are benign, although they can be worrisome for patients and their parents. An allergist should evaluate acute urticaria and/or angioedema if there are concerns of an external cause, such as foods or medications. Chronic urticaria and angioedema can severely affect quality of life and should be managed aggressively with antihistamines and immunomodulators if poorly controlled. Chronic symptoms are unlikely to be due to an external cause. Anaphylaxis is a more serious allergic condition characterized by a systemic reaction involving at least 2 organ systems. Anaphylaxis should be initially managed with intramuscular epinephrine. Patients who experience anaphylaxis should be evaluated by an allergist for possible causes; if found, avoidance of the inciting antigen is the best management. All patients should also be given an epinephrine autoinjector and an action plan. Foods are a common cause of anaphylaxis in the pediatric population. New evidence suggests that the introduction of highly allergic foods is safe in infancy and should not be delayed. In addition, the early introduction of foods such as peanuts may help prevent the development of food allergies.
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