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スタットパール
StatPearls
PMID: 32491384
抄録
食道は消化器系の一部で、口と胃をつなぎ、消化のための食物の通過を可能にしています。食道の長さは約25cmで、頸部(約C6)の大腿骨軟骨の下縁から始まり、縦隔膜後面で横隔膜の食道裂孔を通って下降し、胃(T11レベル)で終了します。その過程で、食道は3つの解剖学的な狭窄に遭遇する - (1) 上咽頭筋のレベルで、(2) 大動脈アーチ/左主幹気管支に後方に移動し、(3) 横隔膜の食道裂孔のレベルで。これらの狭窄は、異物や食物の挟み込みに遭遇した場合、最も頻度の高い部位と考えられています。食道には上部食道括約筋と下部食道括約筋という2つの機能的な括約筋があります。上部食道括約筋(UES)は咽頭から食道への移行部に位置しています。この括約筋は、主に上咽頭括約筋と下咽頭括約筋の助けを借りて、飲み込んだ食物の咽頭への逆流を防ぎ、誤嚥の危険性を減少させる筋で構成されています。下部食道括約筋(LES)は、胃と接する遠位端に位置し、平滑筋の束で構成され、胃内容物の食道への逆流を防ぐ働きをしています。横隔膜クラウラとフレノ-食道靭帯は、LESに解剖学的なサポートを提供し、胃の逆流に対する更なる保護を提供しています。LESの収縮の障害または緊張の低下は逆流を引き起こし、LESの圧力の上昇または弛緩の障害は嚥下障害をもたらす[1][2]。
The esophagus is a portion of the digestive system, connecting the mouth to the stomach, allowing the passage of food for digestion. It is approximately 25 cm long, beginning at the inferior border of the cricoid cartilage in the neck (about at C6), descending in the posterior mediastinum through the esophageal hiatus of the diaphragm and terminating at the stomach (at T11 level). During its course, the esophagus encounters three anatomic constrictions - (1) at the level of the cricopharyngeus muscle, (2) as it travels posteriorly to the aortic arch/left mainstem bronchus and (3) at the level of esophageal hiatus of the diaphragm. These constrictions are considered as the most frequent site for a foreign body or food impaction when encountered. The esophagus has two functional sphincters, the upper and lower esophageal sphincters. The upper esophageal sphincter (UES) lies at the transition of the pharynx to the esophagus. It is composed of striated muscle - primarily the cricopharyngeus with assistance from the inferior pharyngeal constrictors that prevents the reflux of swallowed foods into the pharynx, thus reduces the risk of aspiration. The lower esophageal sphincter (LES), located at the distal end where it meets the stomach, is composed of a bundle of smooth muscle and functions to protect the reflux of gastric contents into the esophagus. The diaphragmatic crura and the phreno-esophageal ligament provide anatomical support to LES and further protection against gastric reflux. Impaired contraction or reduced tone of the LES leads to reflux, where increased pressure or impaired relaxation of the LES results in dysphagia.[1][2]
Copyright © 2020, StatPearls Publishing LLC.