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プロバイオティクスと食事はコロナウイルス感染症における有益な免疫調節とプリン体制御を促進することができるか?
Can Probiotics and Diet Promote Beneficial Immune Modulation and Purine Control in Coronavirus Infection?
PMID: 32532069 DOI: 10.3390/nu12061737.
抄録
世界的なSARS-CoV-2コロナウイルスによる感染は、世界保健機関(WHO)にCOVID-19パンデミックを宣言させた。このウイルスには治療法や治療法がないため、COVID-19感染症を予防し、治療するための効果的で有効な方法を見つけることが急務となっています。この文脈では、栄養療法に関連した代替療法が感染を制御するのに役立つかもしれない。このナラティブレビューは、この新しいコロナウイルスの治療に利用可能な治療法の中で、補助的な代替療法としてのプロバイオティクスと食事療法の重要性と役割を提案している。このレビューでは、腸内プリン体代謝と、特に高尿酸血症の患者における、免疫系を改善し、ウイルスの複製を弱め、COVID-19の治療を助ける補助栄養療法としての、腸内プリン体代謝と低プリン体食の使用との関係を論じている。これらは、食品からのビタミン、ミネラルおよび生物活性化合物の十分な摂取を伴う多くの他のものに加えて、有望な代替品であるかもしれない。
Infection caused by the SARS-CoV-2 coronavirus worldwide has led the World Health Organization to declare a COVID-19 pandemic. Because there is no cure or treatment for this virus, it is emergingly urgent to find effective and validated methods to prevent and treat COVID-19 infection. In this context, alternatives related to nutritional therapy might help to control the infection. This narrative review proposes the importance and role of probiotics and diet as adjunct alternatives among the therapies available for the treatment of this new coronavirus. This review discusses the relationship between intestinal purine metabolism and the use of and low-purine diets, particularly in individuals with hyperuricemia, as adjuvant nutritional therapies to improve the immune system and weaken viral replication, assisting in the treatment of COVID-19. These might be promising alternatives, in addition to many others that involve adequate intake of vitamins, minerals and bioactive compounds from food.