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J. Sci. Food Agric..2020 Jun;doi: 10.1002/jsfa.10595.Epub 2020-06-21.

ヤコン(Smallanthus sonchifolius)は、大腸発癌の動物モデルにおいて、炎症、酸化ストレス、腸内変化を抑制しました

Yacón (Smallanthus sonchifolius) prevented inflammation, oxidative stress, and intestinal alterations in an animal model of colorectal carcinogenesis.

  • Thaísa Agrizzi Verediano
  • Mirelle Lomar Viana
  • Maria das Graças Vaz Tostes
  • Daniela Silva de Oliveira
  • Louisiane de Carvalho Nunes
  • Neuza Maria Brunoro Costa
PMID: 32567144 DOI: 10.1002/jsfa.10595.

抄録

背景:

ヤーコン(Smallanthus sonchifolius)の根は、腸の健康を改善するプレバイオティックフラクトオリゴ糖(FOS)の形で炭水化物を貯蔵します。ヤーコンは、大腸がん(CRC)に伴う腸管バリアの変化を予防する可能性がある。本研究では、ラットの1,2-ジメチルヒドラジンによって誘導されたCRCによって促進される変化に対するヤーコン粉の予防効果を調べることを目的とした。

BACKGROUND: Yacón (Smallanthus sonchifolius) roots store carbohydrate in the form of prebiotic fructooligosaccharides (FOS), which improve intestinal health. Yacon has a potential to prevent the intestinal barrier alterations associated with colorectal cancer (CRC). This study aimed to investigate the preventive effects of yacón flour on alterations promoted by CRC induced by 1,2-dimethylhydrazine in rats.

結果:

CRCは、腫瘍壊死因子αレベル(CY=10.2±0.72;C=9.6±1.0;Y=5.8±0.54;S=5.95±0.0)を増加させた。6pg/mL)および短鎖脂肪酸産生を低下させ、総抗酸化能を低下させた(CY=4.7±0.72;C=3.3±0.3;Y=4.1±0.47;S=6.7±0.78U/mL)。さらに、YF処理により、腔内pH(CY=6.45±0.47;C=7.65±0.44;Y=6.75±0.46;S=8.13±0.2)、乳糖/マンニトール比、TNF-α/インターロイキン(IL)-10比が低下し、分泌免疫グロブリンAが増加した(CY=9.48±0.47;C=7.65±0.44;Y=6.75±0.46;S=8.13±0.2)。48±1.46; C=10.95±3.87; Y=15.95±7.36; S=9.19±1.52)を増加させたが、IL-10、IL-12、およびTNF-αレベルやIL-12/IL-10比には影響を与えなかった。

RESULTS: CRC increased tumor necrosis factor alpha levels (CY = 10.2 ± 0.72; C = 9.6 ± 1.0; Y = 5.8 ± 0.54; S = 5.95 ± 0.6 pg/mL) and short chain fatty acid production, and decreased total antioxidant capacity (CY = 4.7 ± 0.72; C = 3.3 ± 0.3; Y = 4.1 ± 0.47; S = 6.7 ± 0.78 U/mL). Furthermore, YF treatment reduced intraluminal pH (CY = 6.45 ± 0.47; C = 7.65 ± 0.44; Y = 6.75 ± 0.46; S = 8.13 ± 0,2), lactulose/mannitol ratio, TNF-α/Interleukin (IL)-10 ratio, and increased secretory immunoglobulin A (CY = 9.48 ± 1.46; C = 10.95 ± 3.87; Y = 15.95 ± 7.36; S = 9.19 ± 1.52), but did not affect IL-10, IL-12, and TNF-α levels nor the IL-12/IL-10 ratio.

結論:

フラクトオリゴ糖の供給源としてのヤコン粉は、ラットの誘導CRCで変化する腸の健康の完全性を維持するのに役立つかもしれない。この記事は著作権で保護されています。すべての権利を保有しています。

CONCLUSION: Yacón flour as a source of fructooligosaccharides may help to maintain the integrity of intestinal health, which is altered in induced CRC in rats. This article is protected by copyright. All rights reserved.

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