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日本語AIでPubMedを検索

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Pak J Med Sci.2020 May;36(COVID19-S4):S121-S123. PJMS-36-S121. doi: 10.12669/pjms.36.COVID19-S4.2776.

栄養はCOVID-19パンデミックとの戦いにどのように役立つことができます

How Nutrition can help to fight against COVID-19 Pandemic.

  • Faseeha Aman
  • Sadia Masood
PMID: 32582329 PMCID: PMC7306972. DOI: 10.12669/pjms.36.COVID19-S4.2776.

抄録

現在、COVID-19パンデミックは、世界中で主要な課題です。それは、ウイルスと戦うために良好な栄養状態を達成し、維持することが必須です。個人の栄養状態は、そのような年齢、性別、健康状態、ライフスタイルや薬などのいくつかの要因によって影響を受けます。このCOVID-19パンデミックの間、個人の栄養状態は不安定化に対するレジリエンスとして利用されてきました。最適な栄養と食事からの栄養摂取は免疫システムに影響を与えるため、現在の状況で生き残るための唯一の持続可能な方法は、免疫システムを強化することです。免疫システムを改善するための最良の方法の一つであるVit Cを除いて、サプリメントが免疫システムを治すことができるというエビデンスは発見されていません。適切な食事は、体がウイルスを倒すために適切な状態にあることを確認することができます。しかし、食事管理のガイドラインに沿って食品の安全管理と良好な食品慣行が義務づけられています。この記事では、免疫力を高めるために栄養の重要性を探り、COVID-19に耐えるために栄養と食品の安全性についてのいくつかの専門的かつ本格的な食事のガイドラインを提供します。

Currently Covid-19 pandemic is a leading challenge across the globe. It is mandatory to attain and maintain good nutritional status to fight against virus. Nutritional status of individual is affected by several factors such as age, sex, health status, life style and medications. Nutritional status of individuals has been used as resilience towards destabilization during this COVID-19 pandemic. Optimal nutrition and dietary nutrient intake impact the immune system, therefore the only sustainable way to survive in current context is to strengthen the immune system. There is no evidence found that supplement can cure the immune system except Vit C, which is one of the best way to improve immune system. A proper diet can ensure that the body is in proper state to defeat the virus. However along with the dietary management guidelines the food safety management and good food practices is compulsory. This article explores the importance of nutrition to boost immunity and gives some professional and authentic dietary guidelines about nutrition and food safety to withstand COVID-19.

Copyright: © Pakistan Journal of Medical Sciences.