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Animals (Basel).2020 Jun;10(6). E1080. doi: 10.3390/ani10061080.Epub 2020-06-23.

育成中の豚における夏季および冬季のブラシカ飼料を含む飼料の受容性、嗜好性、および口当たり。パイロット研究

Acceptability, Preferences, and Palatability of Diets Containing Summer and Winter Brassica Forage in Growing Pigs: A Pilot Study.

  • Jaime Figueroa
  • Katalina Del Río
  • Fernanda Romero
  • Juan Pablo Keim
  • Mónica Gandarillas
PMID: 32585838 PMCID: PMC7341294. DOI: 10.3390/ani10061080.

抄録

アブラナ科の飼料は、飼料コストの削減、腸の健康、免疫系、生殖形質、および福祉に有益な食物繊維成分として、豚の食事に含まれてもよい。しかし、アブラナ科飼料には、摂食行動に影響を及ぼす可能性のある反栄養因子が含まれている。この研究では、冬期(ケールとスウェード)と夏期(カブと飼料用菜種)のブラシカを乾燥した挽き肉として飼料に配合した成長期の豚の摂食行動を評価しました。6 頭の去勢雄豚を用いて、2 回連続した実験を行った。実験1ではカブと飼料用菜種を、実験2ではケールとスウェードを配合した。アブラシカミールは、小麦のミドリムシ(対照食)に代えて、飼料の15%に含まれていた。各実験では、豚は、それらの受容性(1-3日目)と好み(4-6日目)をテストするために、10分間連続した6日間にわたって実験的な飼料を提供した。ブタの受容性および嗜好性(>0.05)については、ブラシカを含む飼料と対照飼料との間に差は見られなかった。しかし、冬のブラシカの嗜好性試験では、スウェードはコントロールやケールよりも高い消費量を示した(<0.05)。このことは、短期的な給餌試験において、動物の口腔知覚に悪影響を及ぼすことなく、ブラシカを成長期の豚の飼料に取り入れることができる可能性を示唆している。それにもかかわらず、長期的な影響については調査する必要があります。

Brassica forage may be included in pigs' diet as a dietary fiber ingredient to reduce feeding costs, benefit gut health, immune system, reproductive traits, and welfare. However, they contain antinutritional factors which may affect feeding behavior. This study evaluated feeding behavior of growing pigs offered winter (kale and swede) and summer (turnip and forage rape) brassicas incorporated on their diets as dried ground meal. Two consecutive experiments with six growing castrated male pigs were conducted. Experiment 1 evaluated the inclusion of turnip bulbs and forage rape, while experiment 2 studied inclusion of kale and swede bulbs. Brassica meal was included at 15% of the diet by replacing wheat middlings (control diet). In each experiment, pigs were offered experimental diets over six consecutive days for 10 min to test their acceptability (day 1-3) and preferences (day 4-6). No differences were found between diets that included brassicas and control diet in pigs' acceptability or palatability ( > 0.05). However, during preference tests of winter brassicas, swede presented a higher consumption than control and kale ( < 0.05). This suggest that brassicas may be incorporated in growing pigs' diets without negative effects in animals' oral perception during short term feeding tests. Nevertheless, the long-term effects need to be explored.