日本語AIでPubMedを検索
機能性食品としてのザクロジュース:そのポリフェノール、治療上のメリット、および最近の特許の包括的なレビュー
Pomegranate juice as a functional food: a comprehensive review of its polyphenols, therapeutic merits, and recent patents.
PMID: 32608443 DOI: 10.1039/d0fo01251c.
抄録
ザクロ(Punica granatum)は、ザクロ科の多年草であり、その種子が食品、ジュース、機能性食品として消費されていることから、「奇跡の果実」とみなされています。現代の薬理学的、臨床的にも重要な証拠は、ザクロの果実部分とそのジュースの幅広い薬用用途を強調しています。他の果汁よりも優れているザクロジュース(PJ)は、潜在的な抗酸化能力を持つ食用ポリフェノールの強化ソースです。PJのポリフェノールには、タンニン、アントシアニン、フラボノイドが含まれる。これらの有益なファイトケミカルの存在は、肥満や糖尿病の管理、抗炎症作用などの健康上の有益な効果に直結している。この包括的なレビューでは、PJ の全人的な化学組成、代謝、生物学的効果の相互関係に重点を置いて、PJ を活用しています。さらに、PJ の多様な健康効果と、PJ の生産分野における関連特許についても詳述し、最高のジュース品質を確保しています。
Pomegranate (Punica granatum) is an ancient perennial plant species of the Punicaceae family and is regarded as the 'miracle fruit' for its seeds being consumed as food, juice and as a functional food. Significant modern pharmacological and clinical evidence has highlighted the wide medicinal applications of pomegranate fruit parts and its juice. Pomegranate juice (PJ) that is superior to other fruit juices is a fortified source of dietary polyphenols with potential antioxidant capacity. Polyphenols of PJ include tannins, anthocyanins, and flavonoids. The presence of these beneficial phytochemicals is directly linked to its favourable health benefits viz., obesity and diabetes management and anti-inflammatory effects. This comprehensive review capitalizes on PJ with emphasis on the interrelationship between its holistic chemical composition, metabolism and biological effects. Moreover, the review recapitulates on the diverse health benefits of PJ and related patents in the field of PJ production to ensure the best produced juice quality.