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日本語AIでPubMedを検索

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Transbound Emerg Dis.2020 Jul;doi: 10.1111/tbed.13699.Epub 2020-07-02.

抗ウイルス化学添加物を用いた飼料中のアフリカ豚熱ウイルスのリスクの軽減

Mitigating the risk of African swine fever virus in feed with anti-viral chemical additives.

  • Megan C Niederwerder
  • Scott Dee
  • Diego G Diel
  • Ana M M Stoian
  • Laura A Constance
  • Matthew Olcha
  • Vlad Petrovan
  • Gilbert Patterson
  • Ada G Cino-Ozuna
  • Raymond R R Rowland
PMID: 32613713 DOI: 10.1111/tbed.13699.

抄録

アフリカ豚熱(ASF)は、現在、世界の豚肉生産にとって最も重要な世界的脅威と考えられています。ASFウイルス(ASFV)によって引き起こされる病気は、豚の高い症例致死率をもたらします。重要なことに、ASFは世界の豚肉と農業用飼料商品の両方に大きな影響を与える貿易上の限界疾患です。ASFV は汚染された豚の飼料を自然に摂取することで感染し、一般的に輸入されている飼料原料や条件の広い範囲で安定しています。本研究の目的は、中鎖脂肪酸およびホルムアルデヒドをベースとした飼料添加物の ASFV 不活化効果を調査することであった。飼料添加物を細胞培養および飼料原料に添加して、大洋横断輸送モデルで試験を行った。いずれの化学飼料添加物も用量依存的にASFVの感染性を低下させた。この研究は、化学的な飼料添加物が ASFV の導入や飼料を介した感染のリスクを低減するための緩和剤として機能する可能性があるという証拠を提供するものである。

African swine fever (ASF) is currently considered the most significant global threat to pork production worldwide. Disease caused by the ASF virus (ASFV) results in high case fatality of pigs. Importantly, ASF is a trade-limiting disease with substantial implications on both global pork and agricultural feed commodities. ASFV is transmissible through natural consumption of contaminated swine feed and is broadly stable across a wide range of commonly imported feed ingredients and conditions. The objective of the current study was to investigate the efficacy of medium-chain fatty acid and formaldehyde-based feed additives in inactivating ASFV. Feed additives were tested in cell culture and in feed ingredients under a transoceanic shipment model. Both chemical additives reduced ASFV infectivity in a dose-dependent manner. This study provides evidence that chemical feed additives may potentially serve as mitigants for reducing the risk of ASFV introduction and transmission through feed.

© 2020 Blackwell Verlag GmbH.