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日本語AIでPubMedを検索

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EFSA J.2019 Jul;17(7):e05759. EFS25759. doi: 10.2903/j.efsa.2019.5759.Epub 2019-07-25.

様々な商品におけるオキサチアピプロリンの既存の最大残留レベルの変更と輸入許容値の設定

Modification of the existing maximum residue levels and setting of import tolerances for oxathiapiprolin in various commodities.

  • Maria Anastassiadou
  • Alba Brancato
  • Luis Carrasco Cabrera
  • Luna Greco
  • Samira Jarrah
  • Aija Kazocina
  • Renata Leuschner
  • Jose Oriol Magrans
  • Ileana Miron
  • Stefanie Nave
  • Ragnor Pedersen
  • Marianna Raczyk
  • Hermine Reich
  • Silvia Ruocco
  • Angela Sacchi
  • Miguel Santos
  • Alois Stanek
  • Anne Theobald
  • Benedicte Vagenende
  • Alessia Verani
PMID: 32626375 PMCID: PMC7009237. DOI: 10.2903/j.efsa.2019.5759.

抄録

申請者であるデュポン社は、規則(EC) No396/2005の第6条に基づき、中国、カナダ、米国でのEUでの意図された用途とこの活性物質の認可された用途に対応するために、アイルランドの管轄国内当局に、既存のEU残留最大レベル(MRL)を修正し、様々な植物商品におけるオキサチアピプロリンの輸入許容度を設定するための2つの要求を提出しました。この要求を支持して提出されたデータは、残留データが提出されていないか、または使用を支持するには不十分であった芽キャベツとエンドウ豆(さやなし)を除いて、検討中のすべての作物のMRL案を導き出すのに十分であることが判明した。施行のための適切な分析方法は、検討中の商品に含まれるオキサチアピプロリンの残留を0.01mg/kgの有効な定量限界(LOQ)で管理するために利用可能である。リスク評価の結果に基づき、EFSAは、既存の用途と意図された用途を考慮すると、オキサチアピプロリンの残留物の長期摂取が消費者の健康にリスクをもたらす可能性は低いと結論付けた。

In accordance with Article 6 of Regulation (EC) No 396/2005, the applicant Du Pont de Nemours GmbH submitted two requests to the competent national authority in Ireland to modify the existing EU maximum residue levels (MRLs) and to set import tolerances for oxathiapiprolin in various plant commodities in order to accommodate the intended EU uses and the authorised uses of this active substance in China, Canada and the United States. The data submitted in support of the request were found to be sufficient to derive MRL proposals for all crops under consideration, except for Brussels sprouts and peas (without pods), for which residue data were either not submitted or were insufficient to support the use. Adequate analytical methods for enforcement are available to control the residues of oxathiapiprolin in commodities under consideration at the validated limit of quantification (LOQ) of 0.01 mg/kg. Based on the risk assessment results, EFSA concluded that, taking into account the existing and the intended uses, the long-term intake of residues of oxathiapiprolin is unlikely to present a risk to consumer health.

© 2019 European Food Safety Authority. EFSA Journal published by John Wiley and Sons Ltd on behalf of European Food Safety Authority.