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ウイルス性、抗菌抵抗性、環境への持続性。レビュー
Virulence, Antimicrobial Resistance and Environmental Persistence: A Review.
PMID: 32629911 DOI: 10.3390/pathogens9070528.
抄録
は、よく知られているリステリア症の原因となるユビキタス日和見病原体です。この細菌は食品の一般的な汚染物質となり、食品加工産業を脅かしています。一旦消費されると、この病原体は、インターナルインやヘモリシンなどの病原性因子を調節することにより、上皮バリアを通過し、細胞侵入、細胞内複製を行うことができます。また、病原体の抗菌性の向上には、移動性遺伝要素(プラスミドやトランスポゾン)やその他の高度なメカニズムが関与していると考えられている。 病原体の環境的持続性は、酸性、低温ストレス、浸透圧ストレス、酸化ストレスなどの環境ストレスに耐える能力によって支えられている。この総説では、病原体の病原性因子、抗菌抵抗性、環境ストレスへの適応性に重点を置いて、生物学的な洞察を与えようとしています。
is a ubiquitous opportunistic pathogen responsible for the well-known listeriosis disease. This bacterium has become a common contaminant of food, threatening the food processing industry. Once consumed, the pathogen is capable of traversing epithelial barriers, cellular invasion, and intracellular replication through the modulation of virulence factors such as internalins and haemolysins. Mobile genetic elements (plasmids and transposons) and other sophisticated mechanisms are thought to contribute to the increasing antimicrobial resistance of . The environmental persistence of the pathogen is aided by its ability to withstand environmental stresses such as acidity, cold stress, osmotic stress, and oxidative stress. This review seeks to give an insight into biology, with emphasis on its virulence factors, antimicrobial resistance, and adaptations to environmental stresses.