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PMI 推定のための死後タンパク質分解の筋肉内および筋肉間変動
Intra- and intermuscular variations of postmortem protein degradation for PMI estimation.
PMID: 32632798 DOI: 10.1007/s00414-020-02355-4.
抄録
近年、死後の間隔(PMI)を法医学的に推定するために、タンパク質の分解に関心が高まっています。特に骨格筋組織は、ヒトの体内に大量に存在することから、特に主要な標的組織であることが証明されています。この点で、タンパク質分解の挙動に筋肉内および筋肉間の違いがあるかどうかを知ることは重要である。したがって、いくつかの骨格筋内の異なる位置からのサンプル、および心臓および平滑筋組織サンプルからのサンプルを、分解の程度が異なる3つの剖検例から収集した。サンプルをSDS-PAGEおよびウェスタンブロッティングで分析し、タンパク質分解パターンを比較した。筋肉内変動は最小限であり、本法の使用に大きな影響はないことが判明した。観察された筋肉間の違いは、今後の精度と時間的な適用範囲の改善の可能性を提供します。本研究の結果は、タンパク質分解に基づくPMI推定の長所と現在の限界を示し、個人の死後のタンパク質分解プロセスをより深く理解することができる。
In recent years, protein decomposition has become of increasing interest for the use in forensic estimation of the postmortem interval (PMI). Especially skeletal muscle tissue has proven to be a prime target tissue, among other reasons, due to its large abundance in the human body. In this regard, it is important to know whether there are any intra- and intermuscular differences in the behavior of protein degradation. Thus, samples from different locations within several skeletal muscles as well as from cardiac and smooth muscle tissue samples were collected from three autopsy cases with varying degree of decomposition. Samples were analyzed by SDS-PAGE and Western blotting and compared for protein degradation patterns. Intramuscular variations turned out to be minimal and without major influence for the use of the method. Observed intermuscular differences provide possibilities for future improvement of the precision and temporal application range. The results of this study show the strengths and current limitations of protein degradation-based PMI estimation and provide a deeper understanding of intraindividual postmortem protein degradation processes.