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人間の採食の生活史。異文化と個体間の変動
The life history of human foraging: Cross-cultural and individual variation.
PMID: 32637588 PMCID: PMC7314517. DOI: 10.1126/sciadv.aax9070.
抄録
人間の適応は、ゆっくりとした生活史、複雑な生産技術、広範な社会性の統合に依存している。人間の生活史と文化的学習の進化のモデルを精緻化し、検証することは、年齢とともに知識、技能、生産率をより正確に測定することから利益を得ることができる。我々は、40の場所で1800人以上の個人によって生成された約23,000の狩猟記録から、ハンターのスキルの増加と減少を推測することによって、この目標を追求しています。データから、平均的な生産性のピーク年齢は30歳から35歳の間であることが明らかになったが、高い技能は成人期の多くの期間を通じて維持されている。さらに、個人間、調査地間でもかなりのばらつきがある。調査地内では、個人間のばらつきは、増加率よりも減少率の不均一性に依存している。この分析は、人間の生活史と文化的適応の共進化についての疑問を鋭くしている。
Human adaptation depends on the integration of slow life history, complex production skills, and extensive sociality. Refining and testing models of the evolution of human life history and cultural learning benefit from increasingly accurate measurement of knowledge, skills, and rates of production with age. We pursue this goal by inferring hunters' increases and declines of skill from approximately 23,000 hunting records generated by more than 1800 individuals at 40 locations. The data reveal an average age of peak productivity between 30 and 35 years of age, although high skill is maintained throughout much of adulthood. In addition, there is substantial variation both among individuals and sites. Within study sites, variation among individuals depends more on heterogeneity in rates of decline than in rates of increase. This analysis sharpens questions about the coevolution of human life history and cultural adaptation.
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