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COVID-19と化学感覚。サポート役がセンターステージに立つ
COVID-19 and the Chemical Senses: Supporting Players Take Center Stage.
PMID: 32640192 PMCID: PMC7328585. DOI: 10.1016/j.neuron.2020.06.032.
抄録
COVID-19の主な神経学的症状は、嗅覚または味覚の喪失である。重大な鼻漏や鼻づまりを伴わない嗅覚障害の発生率が高いことから、SARS-CoV-2は、常在性のコロナウイルスや他の風邪薬とは異なるメカニズムを介して化学感覚を標的としていることが示唆されている。ここでは、SARS-CoV-2が化学感覚処理に関与する細胞や回路を変化させ、それによって知覚を変化させる可能性について、最近開発された仮説をレビューする。SARS-CoV-2の発症機序に関する我々の理解が限られていることを考慮して、我々は病気のメカニズムを解明するための将来の実験を提案し、ウイルスが脳機能をより広範囲に変化させる可能性があることを理解するためのこの進行中の研究の関連性を強調する。
The main neurological manifestation of COVID-19 is loss of smell or taste. The high incidence of smell loss without significant rhinorrhea or nasal congestion suggests that SARS-CoV-2 targets the chemical senses through mechanisms distinct from those used by endemic coronaviruses or other common cold-causing agents. Here we review recently developed hypotheses about how SARS-CoV-2 might alter the cells and circuits involved in chemosensory processing and thereby change perception. Given our limited understanding of SARS-CoV-2 pathogenesis, we propose future experiments to elucidate disease mechanisms and highlight the relevance of this ongoing work to understanding how the virus might alter brain function more broadly.
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