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タマネギ油からの有機硫化物の定量
Determination of Organosulfides from Onion Oil.
PMID: 32640536 DOI: 10.3390/foods9070884.
抄録
黄玉ねぎを水蒸気蒸留して得られた油から抽出した有機硫化物をガスクロマトグラフィー-質量分析法(GC-MS)により定性および半定量分析した。タマネギ油からの有機硫化物の抽出効率は、ジクロロメタン、ジエチルエーテル、n-ペンタン、ヘキサンの4つの溶媒で評価した。その結果、ジクロロメタン抽出物からは27種類の有機硫化物が検出され、ジエチルエーテルからは10種類、n-ペンタンからは19種類、ヘキサンからは17種類の有機硫化物が検出され、ジクロロメタンの使用を支持する結果となった。ジクロロメタン抽出物に含まれる有機硫化物の半定量評価は,内部標準物質としてジアルジルジスルフィドを用いて行った。抽出物中に3種類の有機硫化物が5mg/kg以上で検出され、3〜5mg/kgの間に18種類の有機硫化物が検出され、3mg/kg未満に6種類の有機硫化物が検出された。1-プロペニルトリスルフィドのE/Z異性体は、すべての溶媒でタマネギ油から抽出された成分の中で最も多く、3,6-ジエチル-1,2,4,5-テトラチアンは、ヘキサンを除くすべての溶媒で最も多くの有機硫化物の中に含まれていた。水蒸気蒸留タマネギ油から有機硫化物を抽出する方法は、一般的な溶媒を調査し、タマネギを含む農産物、タマネギ油、およびタマネギの二次代謝物の定性および半定量分析法を確立するためにここに記載されています。
Qualitative and semi-quantitative analysis of organosulfides extracted from oil obtained by steam distillation of yellow onions was performed by gas chromatography-mass spectrometry (GC-MS). The extraction efficiency of organosulfides from onion oil was evaluated across four solvents: dichloromethane; diethyl ether; n-pentane; and hexanes. Analysis of solvent extracted organosulfides by GC-MS provided qualitative results that support the use of dichloromethane over other solvents based on identification of 27 organosulfides from the dichloromethane extract as compared to 10 from diethyl ether; 19 from n-pentane; and 17 from hexanes. Semi-quantitative evaluation of organosulfides present in the dichloromethane extract was performed using diallyl disulfide as the internal reference standard. Three organosulfides were detected in the extract at ≥5 mg/kg; 18 organosulfides between 3-5 mg/kg; and six organosulfides at <3 mg/kg. The E/Z isomers of 1-propenyl propyl trisulfide were among the most prevalent components extracted from the onion oil across all solvents; and 3,6-diethyl-1,2,4,5-tetrathiane was among the most abundant organosulfides in all solvents except hexanes. The method described here for the extraction of organosulfides from steam distilled onion oil surveys common solvents to arrive at a qualitative and semi-quantitative method of analysis for agricultural products involving onions; onion oil; and secondary metabolites of spp.