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アルジェリアの北部地域からの蜂蜜のミネラル含有量と物理化学的パラメータ
Mineral content and physico-chemical parameters of honey from North regions of Algeria.
PMID: 32643412 DOI: 10.1080/14786419.2020.1791110.
抄録
蜂蜜は、古代と現代の両方のすべての世代で食品や薬として受け入れられています。本研究では、K、Mg、Na、Zn、Fe、Mn、Cu、Cr、Ni、Se、As、Pb、Cd、Sb、Ti、V、Co、Hgの濃度とアルジェリアの異なる北部地域から収集した29のマルチフローラル蜂蜜のいくつかの物理化学的パラメータの決定。2018年中にアルジェ、ブリア、ガルダイア、ラグハット、ムサイラ、ナアマ、トレムセン、エルバヤドスで実施した。すべての鉱物はICP-OES/MSにより、HgはDMA-80により決定された。最も豊富な鉱物は、以下の順序で減少した。K、Na、Mg、Fe、Zn。鉛の含有量は、分析したすべての蜂蜜サンプルにおいて、コーデックスおよび欧州連合の基準を超えており、CdとAsのレベルは、欧州の法律およびコーデックスの規制によって定められた制限値よりも低かった。蜂蜜の品質と安全性を評価するために、推奨食事許容量とベンチマークレベルを採用しました。
Honey is accepted as food and medicine by all generations both ancient and modern. In this study the concentrations of K, Mg, Na, Zn, Fe, Mn, Cu, Cr, Ni, Se, As, Pb, Cd, Sb, Ti, V, Co, Hg and the determination of some physico-chemical parameters in 29 multifloral honeys collected from different North regions of Algeria: Algiers, Bouria, Ghardaïa, Laghouat, M'sila, Naâma, Tlemcen and El Bayadth during year 2018 were carried out. All minerals were determined by ICP-OES/MS and Hg by DMA-80. The most abundant minerals decreased in the following order: K, Na, Mg, Fe, Zn. Lead content exceeded the Codex Alimentarius and the European Union in all honey samples analysed, Cd and As levels were lower than the limits fixed by the European legislation and the regulations of the Codex Alimentarius. The Recommended Dietary Allowance values and benchmark levels were employed to assess the honey quality and safety.