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アルゼンチンのメンドーサに導入されたスペイン産オリーブ品種のバージン・オリーブオイルの特性と、自動同系品種との比較
Characterization of virgin olive oils from Spanish olive varieties introduced in Mendoza, Argentina and their comparison with the autochthonous variety.
PMID: 32643804 DOI: 10.1002/jsfa.10660.
抄録
背景:
本研究の目的は、地中海沿岸以外の地域で栽培されている3つのスペイン産オリーブ品種(ジェノベサ、ヴィラロンガ、ネバディージョ・ブランコ)と、アルゼンチン産のアラウコとの間で、オリーブオイルの生産量と品質を評価し、比較することであった。果実とオイルの特徴については、メンドーサ州の生殖器コレクションから採取したサンプルを用いて評価し、同じ場所で精緻化しました。
BACKGROUND: The aim of this work was to evaluate and compare oil production and its quality in three Spanish olive varieties (Genovesa, Villalonga and Nevadillo blanco) growing outside the Mediterranean basin with the Argentine autochthonous variety (Arauco). Parameters on fruits and oil characteristics were evaluated on samples collected from Germplasm Collection of Mendoza province and elaborated in the same place.
結果:
研究対象となったサンプルのフェノール化合物と脂肪酸組成は、地中海沿岸地域で栽培されているこれらのスペインの品種について、これまでに発表されたものと同程度のレベルであり、オリーブの木の適応性を示しています。特に、フェノール化合物のレベルと酸化安定性を観察したところ、酸化安定性とオレオカンタールの間に強い相関関係が見られました。
RESULTS: The levels of phenolic compounds and fatty acids composition of samples under study were comparable with those previously published for these Spanish varieties grown in the Mediterranean basin, showing the adaptability of olive trees. Specifically, observing the levels of phenolic compounds and oxidative stability, a strong correlation between oxidative stability and oleocanthal was observed.
結論:
果実と油分の特性は品種や季節によって異なっていた。収穫間の安定性は品種によって異なっていた。ジェノベサは、果実と油の特性によると、最も安定した品種として観察され、自己同属性の品種、すなわちアラウコよりもさらに安定していた。しかし、フェノール化合物の組成によると、Araucoは、この特性は、味と製品の均一性のためにより重要であること、収穫間で最も安定していた。この記事は著作権で保護されています。すべての権利を保有しています。
CONCLUSION: Fruits and oil characteristics differed among varieties and seasons. The inter harvest stability was different according to the variety. Genovesa was observed as the most stable variety according to fruit and oil characteristics, even more stable than the autochthonous variety namely Arauco. However, according to the composition of phenolic compounds, Arauco was the most stable between harvests, being this characteristic more important for taste and uniformity of the product. This article is protected by copyright. All rights reserved.
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