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蜂蜜の耐酸菌と好熱菌の多様性
Diversity of xerotolerant and xerophilic fungi in honey.
PMID: 32647624 PMCID: PMC7325685. DOI: 10.1186/s43008-019-0021-7.
抄録
菌類は地球上のほとんどの地層を植民地化することができます。ミツバチ(および他の昆虫)が生産する糖質食品であるハチミツは、その真菌の多様性についてはほとんど研究されていない。私たちは、スペイン全土から採取したミツバチのサンプルの中に含まれる好熱菌および好熱菌の存在を調査し、評価しました。84 サンプルから合計 104 個の真菌株が分離され、形態学的・系統学的に特徴づけられた。その結果、16 の属にまたがる 32 種を同定したが、その多くはホソカビ属に属するものであった。この調査の結果、8種の新属が提案された:すなわち、新属2種、新属2種、新属2種、新属3種、新属2種、新属2種。
Fungi can colonize most of the substrata on Earth. Honey, a sugary food produced by bees (and other insects) has been studied little in terms of its fungal diversity. We have surveyed and evaluated the presence of xerotolerant and xerophilic fungi in a set of honey bee samples collected from across Spain. From 84 samples, a total of 104 fungal strains were isolated, and morphologically and phylogenetically characterized. We identified 32 species distributed across 16 genera, most of them belonging to the ascomycetous genera , , , , , , , , and . As a result of this survey, eight new taxa are proposed: i.e. the new family two new genera, and in ; three new species of , , , and ; and two new species of and .
© The Author(s) 2019.