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J. Sci. Food Agric..2020 Jul;doi: 10.1002/jsfa.10655.Epub 2020-07-10.

カオリン、アスコフィラム・ノドサム、サリチル酸は夏のストレスの影響を緩和し、ヘーゼルナッツの品質を向上させる

Kaolin, Ascophyllum Nodosum And Salicylic Acid Mitigate Effects Of Summer Stress Improving Hazelnut Quality.

  • Sandra Cabo
  • Alfredo Aires
  • Rosa Carvalho
  • Vilela Alice
  • Núria Pascual-Seva
  • Ana Paula Silva
  • Berta Gonçalves
PMID: 32648605 DOI: 10.1002/jsfa.10655.

抄録

背景:

マイナスの影響を緩和したり、果実の品質を向上させるためには、異なる戦略が必要である。ポルトガルのモイメンタ・ダ・ダ・ベイラにある商業果樹園で、灌漑の有無にかかわらず、ヘーゼルナッツ(Grada de Viseu 栽培品種)の品質と感覚的属性に及ぼすカオリン(K)、アスコフィラム・ノドサム(An)、サリチル酸(SA)の散布効果を2年連続(2016年と2017年)の間に調査した。

BACKGROUND: Difference strategies are needed to mitigate the negative impact or to increment fruit quality. The effect of spraying Kaolin (K), Ascophyllum nodosum (An) and Salicylic acid (SA), in trees with and without irrigation, on quality and sensorial attributes of hazelnut (Grada de Viseu cultivar) was investigated during two consecutive years (2016 and 2017) in a commercial orchard located in Moimenta da Beira, Portugal.

結果:

処理法は、バイオメトリックパラメータ、ナッツとカーネル、重量、長さ、幅、厚み、体積、ビタミン E レベル、抗酸化活性、プロトカテキン酸、ガロカテキン、カテキン、エピカテキンなどの個々のフェノール含量にプラスの影響を与えた。ヘーゼルナッツカーネルのアミノ酸レベルは、すべてのアッセイ処理で減少したが、カーネルの色と感覚的な属性は処理によって影響を受けなかった。ヘーゼルナッツの物理的特性(実と果皮)、化学的・植物化学的組成、抗酸化活性は正の関係にあった。

RESULTS: The treatments affected positively the biometric parameters, nut and kernel, weight, length, width, thickness and volume as well as the vitamin E level, antioxidant activity and some individual phenolic content, such as protocatechuic acid, gallocatechin, catechin and epicatechin. The levels of amino acids in hazelnut kernels decreased in all the assayed treatments, while the kernel colour and sensorial attributes were not affected by the treatments. Hazelnut physical properties (nut and kernels), chemical and phytochemical composition and antioxidant activities were positively related.

結論:

K, An, SA の適用は、ヘーゼルナッツの化学的および感覚的品質を損なうことなく、気候変動に対するヘーゼルナッツの木の反応を改善する。さらに、灌漑の有無にかかわらず、同じ処理で同様の観察結果が得られていることから、K、An、SAは、雨水果樹園の夏のストレスを緩和するための効果的で費用対効果の高いツールであると述べることができる。この記事は著作権で保護されています。すべての権利は留保されています。

CONCLUSION: The application of K, An and SA improve the hazelnut tree response to the climate change, without compromising the hazelnut chemical and sensorial quality. Furthermore, due to the similar observations on the same treatments with and without irrigation, it can be stated that K, An and SA can be effective and cost-effective tools to mitigate summer stress in rainfed orchards. This article is protected by copyright. All rights reserved.

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