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人種は動物性タンパク質代謝物である1-メチルヒスチジンと中年成人の血圧との関連を修飾する:Bogalusa Heart Study
Race modifies the association between animal protein metabolite 1-methylhistidine and blood pressure in middle-aged adults: the Bogalusa Heart Study.
PMID: 32649643 DOI: 10.1097/HJH.0000000000002571.
抄録
目的:
高血圧における人種間格差を食事要因が媒介している。しかし、この関係を支える生理的機序については不完全に理解されていない。我々は、黒人と白人の中年成人を対象とした地域密着型コホートにおいて、動物性タンパク質摂取の代謝マーカーである 1-メチルヒスチジン(1-MH)と血圧(BP)との関連を評価することを試みた。
OBJECTIVE: Dietary factors mediate racial disparities in hypertension. However, the physiological mechanisms underlying this relationship are incompletely understood. We sought to assess the association between 1-methylhistidine (1-MH), a metabolite marker of animal protein consumption, and blood pressure (BP) in a community-based cohort of black and white middle-aged adults.
方法:
この解析は、降圧薬を服用していないボガルーサ心臓研究の参加者655人(黒人25%、女性61%、34~58歳)から構成されていた。空腹時血清1-MHは液体クロマトグラフィー-タンデム質量分析法を用いて測定した。動物性食品の摂取量は、食品頻度調査票を用いて定量化した。多変量線形回帰により、人口統計学的因子、食事療法的因子、および心代謝学的因子を調整した複合解析および人種別層別解析において、1-MHとBPの関連を評価した。
METHODS: This analysis consisted of 655 participants of the Bogalusa Heart Study (25% black, 61% women, aged 34-58 years) who were not taking antihypertensive medication. Fasting serum 1-MH was measured using liquid chromatography-tandem mass spectroscopy. Animal food intakes were quantified by food-frequency questionnaires. Multivariable linear regression assessed the association between 1-MH and BP in combined and race-stratified analyses, adjusting for demographic, dietary, and cardiometabolic factors.
結果:
すべての個人の間で、赤肉(P-トレンド <0.01)および家禽(P-トレンド"Zs_200A"="Zs_200A"0.03)の摂取と血清1-MHとの関連について、有意な用量-反応関係が観察された。血清1-MHは、標準偏差の増加ごとに、SBP(β=3.4"Zs_200A"±"Zs_200A"1.6"Zs_200A"mmHg、P"Zs_200A"="Zs_200A"0.04)およびDBP(  =0.03)と有意な正の関連を持っていた。04)とDBP(β=2.0"Zs_200A"±"Zs_200A"1.1"Zs_200A"mmHg、P"Zs_200A"="Zs_200A"0.05)は黒人参加者では認められたが、白人参加者では有意な関連は認められなかった。アウトカム測定を繰り返す黒人参加者のサブグループ(追跡期間中央値:3.0年)では、1-MHの1標準偏差の増加は、SBP(P"Zs_200A"="Zs_200A"0.03)およびDBP(P"Zs_200A"="Zs_200A"0.03)の年間増加量をそれぞれ3.1および2.2mmHg増加させた。
RESULTS: A significant dose--response relationship was observed for the association of red meat (P-trend <0.01) and poultry (P-trend = 0.03) intake with serum 1-MH among all individuals. Serum 1-MH, per standard deviation increase, had a significant positive association with SBP (β=3.4 ± 1.6 mmHg, P = 0.04) and DBP (β=2.0 ± 1.1 mmHg, P = 0.05) in black participants, whereas no appreciable association was observed in white participants. Among a subgroup of black participants with repeat outcome measures (median follow-up = 3.0 years), one standard deviation increase in 1-MH conferred a 3.1 and 2.2 mmHg higher annual increase in SBP (P = 0.03) and DBP (P = 0.03), respectively.
結論:
血清1-MHは黒人ではSBPとDBPの上昇と関連していたが、白人ではそうではなかった。これらの結果は、心血管系の健康における人種間格差を最小化するために、高血圧患者における食事性1-MHの役割をさらに評価することの有用性を示唆している。
CONCLUSION: Serum 1-MH associates with higher SBP and DBP in blacks, but not whites. These results suggest a utility for further assessing the role of dietary 1-MH among individuals with hypertension to help minimize racial disparities in cardiovascular health.