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菜食主義と小児の食物アレルギー:ますます普及している2つの食生活の問題は、共存している場合には困難な問題です
Veganism and paediatric food allergy: two increasingly prevalent dietary issues that are challenging when co-occurring.
PMID: 32650748 PMCID: PMC7350184. DOI: 10.1186/s12887-020-02236-0.
抄録
菜食主義-食事から動物由来のすべての食品を排除すると定義されている-は、人気が高まっています。近年では、食物アレルギーの有病率も増加しており、不釣り合いに子供たちに影響を与えています。菜食と食物アレルギーが併発すると、この組み合わせは困難を極め、特に小児期には栄養不足のリスクをもたらす可能性がある。この論文では、ビーガン食と食物アレルギーに関する主な懸念事項をまとめ、このトピックに関する文献をレビューし、医療提供者、特に栄養士や栄養士が食物アレルギーを持つビーガン患者とその家族と一緒に仕事をするためのいくつかの提案を提供することを目的としています。このような患者を対象とする場合には、栄養不足の可能性のスクリーニングを含め、定期的かつ完全な医学的な栄養履歴の収集が必要である。同様に、血清マーカー(特にヨウ素、鉄、亜鉛、カルシウム、ビタミンB12、D、B2、A、選択されたn-3脂肪酸、タンパク質など、動物性食品と植物性食品に多く含まれているもの)と喘息などの併存疾患の症状を定期的に追跡することが重要である。乳児と小児の場合は、一定の間隔で体組成計を縦断的に追跡して、以前の成長パターンからの逸脱を確認し、成長と発達に対する要求の増加に対応する必要があります。正しい診断、教育、アレルギー管理は、明確かつ適切な方法で家族に伝えなければならない。アレルギーを持つ子どもは、併存疾患のために栄養の必要性が高まることがある。これは、食物アレルギーと菜食主義者の食事制限(重要な栄養素の供給源の制限、食事の多様性の必要性、および/または生物学的可溶性の低下による消費量の増加)の両方が併存しているため、複雑な状況になっている。
Vegan diets - defined as the exclusion of all foods of animal origin from the diet- are becoming popular. In recent years, the prevalence of food allergy has also increased, and disproportionately affects children. When vegan diets and food allergy co-occur, this combination can be challenging and pose risks of nutritional deficiencies, particularly during childhood. In this paper, we aim to summarise the major concerns regarding vegan diets and food allergy, review the literature on this topic, and provide some suggestions for healthcare providers, particularly dietitians and nutritionists, who work with food allergic, vegan patients and their family. When working with this patient population, a regular and complete medical nutrition history, including screening for any possible nutritional deficiencies, is warranted. Likewise, the routine tracking of serum markers (especially iodine, iron, zinc, calcium, Vitamins B12, D, B2, and A, selected n-3 fatty acids and protein, which are more abundant in animal vs. plant foods) and symptoms of co-morbid diseases, including asthma, is important, as comorbid diseases may increase energy and nutrient requirements. For infants and children, anthropometry ought to be tracked longitudinally at regular intervals to identify any deviations from the child's previous growth pattern, and to accommodate any increased requirements for growth and development. Correct diagnoses, education and allergy management must be disseminated to the family in a clear and appropriate manner. Children with allergy may have increased nutritional needs due to comorbidity. This is complicated by coincident food allergy and vegan diet as both impose diet restrictions (limiting sources of important nutrients, need for dietary variety and/or increased consumption due to reduced bioavaliability).