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ビタミンDとCovid-19の間のリンク:事実と虚構を区別する
The link between Vitamin D and Covid-19: distinguishing facts from fiction.
PMID: 32652766 DOI: 10.1111/joim.13158.
抄録
ビタミンDは、太陽からのUVB光の影響を受けて皮膚で生成されたり、脂肪分の多い魚や濃縮乳製品、サプリメントなどを食べて食事から摂取したりします。ビタミンDは健康な骨をサポートすることが知られており、重度の欠乏は、世界の貧しい地域で今なお発生している骨軟化症やくる病につながる可能性があります。さらに、ビタミンDは、脳、筋肉、免疫系を含む多くの臓器で重要な機能をサポートしています(Holick, 2007)。実際、ビタミンD受容体(VDR)はほとんどの細胞タイプで発現しており、200~500の遺伝子のどこかを活性化する可能性があり、その多くは免疫系に関連しています。
Vitamin D is produced in the skin under the influence of UVB-light from the sun or obtained via the diet by eating fatty fish, enriched dairy products or supplements. Vitamin D is known to support a healthy bone and severe deficiency may lead to osteomalacia or the rickets, which still occur in poor areas of the world. In addition, vitamin D support key functions in many organs, including the brain, muscle and the immune systems (Holick, 2007). In fact, the vitamin D receptor (VDR) is expressed in most cell types and may activate somewhere between 200-500 genes, many related to the immune system.
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