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日本語AIでPubMedを検索

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Nutr. Rev..2020 Jul;nuaa067. doi: 10.1093/nutrit/nuaa067.Epub 2020-07-12.

COVID-19パンデミック時の食事推奨

Dietary recommendations during the COVID-19 pandemic.

  • Christianne de Faria Coelho-Ravagnani
  • Flavia Campos Corgosinho
  • Fabiane La Flor Ziegler Sanches
  • Carla Marques Maia Prado
  • Alessandro Laviano
  • João Felipe Mota
PMID: 32653930 DOI: 10.1093/nutrit/nuaa067.

抄録

最適な栄養は幸福度を向上させ、重症急性呼吸器症候群コロナウイルス2(SARS-CoV-2)によって引き起こされるコロナウイルス疾患2019(COVID-19)に関連するリスクと罹患率を軽減する可能性がある。本レビューでは、管理栄養士や健康関連の専門家が行う食事相談を支援するための栄養ガイドラインをまとめた。文書の大部分は、果物、野菜、および全粒粉食品の消費を奨励していた。ガイドラインの31%が、免疫系の良好な機能を維持するために亜鉛やビタミンC、A、Dなどのミネラルおよびビタミンの重要性を強調していた。食事による補充は、COVID-19の予防とは関連していない。しかしながら、ビタミンCおよびビタミンD、ならびに亜鉛およびセレンの補給は、呼吸器ウイルス感染症の患者、またはそのリスクがある患者、または栄養不足が検出された患者にとって有益である可能性があるとして強調されている。食品または食品包装がCOVID-19の感染に関連しているという説得力のある証拠はありませんでしたが、食品の取り扱いと準備のための良好な衛生習慣が推奨されました。COVID-19と診断された女性においても、母乳育児の推奨は変更されていない。

Optimal nutrition can improve well-being and might mitigate the risk and morbidity associated with coronavirus disease 2019 (COVID-19), caused by the severe acute respiratory syndrome coronavirus 2 (SARS-CoV-2). This review summarizes nutritional guidelines to support dietary counseling provided by dietitians and health-related professionals. The majority of documents encouraged the consumption of fruits, vegetables, and whole grain foods. Thirty-one percent of the guidelines highlighted the importance of minerals and vitamins such as zinc and vitamins C, A, and D to maintain a well-functioning immune system. Dietary supplementation has not been linked to COVID-19 prevention. However, supplementation with vitamins C and D, as well as with zinc and selenium, was highlighted as potentially beneficial for individuals with, or at risk of, respiratory viral infections or for those in whom nutrient deficiency is detected. There was no convincing evidence that food or food packaging is associated with the transmission of COVID-19, but good hygiene practices for handling and preparing foods were recommended. No changes to breastfeeding recommendations have been made, even in women diagnosed with COVID-19.

© The Author(s) 2020. Published by Oxford University Press on behalf of the International Life Sciences Institute. All rights reserved. For permissions, please e-mail: journals.permissions@oup.com.