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反芻動物の加水分解性タンニン代謝の方法論的側面についての解説。観点からの考察
A commentary on methodological aspects of hydrolyzable tannins metabolism in ruminant: A perspective view.
PMID: 32654165 DOI: 10.1111/lam.13346.
抄録
しかし、反芻動物の消化管の微生物活動を改変・操作するために、タンニン酸(TA)、ガリン酸(GA)、天然加水分解性タンニン(HT)リッチ成分、HTリッチ飼料の反芻動物飼料への応用が検討されてきた。このように、消化管微生物のHT代謝産物(GA, エラグ酸, ピロガロール, レゾルシノール, フロールグルシノール, カテコール, ウロリチン)の動物全体および動物製品におけるHTと消化管微生物との相互作用、およびHT代謝産物(GA, エラグ酸, ピロガロール, レゾルシノール, フロールグルシノール, カテコール, ウロリチン)の運命が不明であることを明らかにした。HTとTAのGA、ピロガロール、レゾルシノール、フロログルシノール、その他のフェノール代謝物への不完全な生分解は、反芻動物におけるHT代謝物の運命を調べる研究者によって発見された一般的な現象である。仲間の研究者の残りの部分は、HT代謝物の運命を調べず、揮発性脂肪酸(VFA)へのHT代謝物の完全な生物変換と発酵を前提としているのに対し、HT代謝物の運命を調べている研究者はいません。反芻動物における高温代謝物の揮発性脂肪酸(VFA)への完全な生分解・発酵の確認に成功した研究は3件のみである。HTの不完全な生分解によって生成された高温代謝物(主にピロガロール)は、消化管微生物叢や宿主動物に悪影響を及ぼす。HT代謝物の代謝とその影響に関する意識の欠如は、反芻動物の消化管微生物叢、動物福祉、私たちの環境、そして研究論文の知見の力を脅かすことになる。本論文では、消化管における高温代謝物の生分解・発酵、消化管微生物叢の役割、ルーメンからタンニン分解菌を分離する際の現在のアプローチの不足などについて、新たな角度から注目していきたい。また、反芻動物のHT代謝をよりよくモニタリングし、理解するための示唆も示された。
Although, the application of tannic acid (TA), gallic acid (GA), natural hydrolyzable tannins (HT) rich ingredients, and HT rich feeds in ruminant feeding have been explored in order to modify or manipulate microbial activities of digestive tract of animals, the interaction between HT and gastrointestinal microbiota and the fate of HT metabolites (GA, ellagic acid, pyrogallol, resorcinol, phloroglucinol, catechol, and urolithin) derived from gastrointestinal microbial HT metabolism in the animal as a whole and animal products are missing. Incomplete biotransformation of HT and TA to GA, pyrogallol, resorcinol, phloroglucinol, and other phenolic metabolites is a prevalent phenomenon discovered by researchers who examine the fate of HT metabolites in ruminant. While the rest of fellow researchers do not even examine the fate of HT metabolites and assume the complete biotransformation and fermentation of HT metabolites to volatile fatty acids (VFA). Only three studies have successfully identified the complete biotransformation and fermentation of HT metabolites to VFA in ruminant. The HT metabolites, mostly pyrogallol, produced through incomplete biotransformation of HT have adverse effects on gastrointestinal microbiota and host animal. Lack of awareness regarding the metabolism of HT metabolites and its consequences would compromise ruminant gastrointestinal microbiota, animal welfare, our environment, and the power of research papers' findings. In this perspective paper, I will bring to attention a new angle on the biotransformation and fermentation of HT metabolites in gastrointestinal tract, the role of gastrointestinal microbiota and deficiency of current approach in isolating tannin-degrading bacteria from rumen. Also, suggestions for better monitoring and understanding HT metabolisms in ruminant are presented.
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