日本語AIでPubMedを検索
市販の乳幼児食パウチの栄養成分と成分を、米国で販売されている他のパッケージの製品と比較した
Nutritional Content and Ingredients of Commercial Infant and Toddler Food Pouches Compared With Other Packages Available in the United States.
PMID: 32655191 PMCID: PMC7319259. DOI: 10.1097/NT.0000000000000385.
抄録
パウチで販売されている乳幼児食(ITF)の成分と栄養成分を、ジャー/パックやその他の容器など他のパッケージで販売されている製品と比較しました。企業のウェブサイト(n=21)と店頭在庫(n=3)を利用して、米国で販売されている野菜を含む市販のITF(n=548)のデータベースを作成しました。その結果、野菜を含むITFはパウチ(50%)が最も多く、次いで「その他の」パッケージ(25%)、ジャー/パック(25%)となっていることがわかりました。乳児・幼児用食品のパウチ包装は、ジャー・パックやその他のパッケージと比較して、1食あたりの糖質や基準消費量あたりの糖質が有意に多く、糖質によるカロリーの割合が高いことがわかりました。また、パウチには野菜と果物のブレンドが多く含まれていますが、瓶やパックには単一の野菜や複数の野菜のブレンドが多く含まれており、「その他」のパッケージには野菜とその他の成分の組み合わせ(例:穀物や乳製品)が多く含まれています。パウチは人気があり、広く手に入り、便利ではあるが、親が子供のために買っていると思っている野菜のプロフィールや栄養の質を表していないかもしれない。
The ingredients and nutrients of infant and toddler foods (ITFs) sold in pouches were compared with products available in other packages, such as jars/packs and other containers. Company websites (n = 21) and in-store shelf inventory (n = 3) were used to create a database of commercial ITFs containing vegetables (n = 548) sold in the United States. Results indicated that ITFs containing vegetables were most commonly packaged in pouches (50%), followed by "other" packages (25%) and jars/packs (25%). Infant and toddler food pouches contained significantly more sugars per serving and per Reference Amount Customarily Consumed, as well as a greater percentage of calories from sugars, compared with both jars/packs and "other" packages. Pouches were also more likely to contain vegetable/fruit blends, whereas jars/packs were more likely to contain single-vegetable or multivegetable blends, and "other" packages were more likely to contain vegetable/other ingredient combinations (eg, grains and/or dairy). Pouches are popular, widely available, and convenient but may not represent the vegetable profiles and nutritional qualities that parents believe they are buying for their children.
Copyright © 2019 The Authors. Published by Wolters Kluwer Health, Inc.