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夏大根(Raphanus sativus L. )の収穫後の温度と水の状態が割裂感受性に影響を与えることを明らかにした
Post-harvest temperature and water status influence post-harvest splitting susceptibility in summer radish (Raphanus sativus L.).
PMID: 32662095 DOI: 10.1002/jsfa.10662.
抄録
背景:
裂果は、多くの果菜類において、外観や市場性に深刻な影響を与える問題である。夏大根(Raphanus sativus L.)では、生育期、収穫期、ポストハーベスト期に裂け目が発生することがある。夏大根(Raphanus sativus L.)の割裂感受性に影響を与える要因を調査した。Celestaのポストハーベスト処理時の割裂感受性に影響を与える要因を検討した。
BACKGROUND: Splitting is a problem that seriously affects appearance and marketability in a number of fruit and vegetables. In summer radish (Raphanus sativus L.), splitting can occur during growth, harvesting and post-harvest. We investigated the factors affecting splitting susceptibility in summer radish cv. Celesta during post-harvest handling.
結果:
裂けやすさは温度と負の関係があり、温度が高いと落下の衝撃で裂けやすくなることがわかった。大根の直径は圧縮破壊力と正の関係があり、大きい大根ほど圧縮裂けに強いことが示唆された。大根の次葉水分量(WC)の増加は,衝撃による割裂感受性の増加と関連しており,圧縮力と穿刺力の両方の破壊力の減少と関連していることが示唆された。大根次葉水分量の増加は、大根組織の水分ポテンシャルを増加させることで割裂感受性を高める可能性がある。これと一致し、次子葉WCの増加は大根組織の内部水分ポテンシャルの増加と関連していることがわかった。
RESULTS: Splitting susceptibility was negatively related to temperature, with higher temperature reducing splitting due to dropping impact. Radish diameter was positively associated with compression failure force, suggesting that larger radishes are more resistant to compressive splitting. An increase in radish hypocotyl water content (WC) was associated with an increase in splitting susceptibility due to impact and decrease in failure force for both compression and puncture forces. Increased hypocotyl WC may increase splitting susceptibility by increasing the water potential of the radish tissue. In agreement, we found that increased hypocotyl WC was associated with higher internal water potential in radish tissue.
結論:
したがって、夏の大根作物の次子葉水分量は、収穫期と収穫後の段階で管理し、作物をより高い常温で処理して裂け目を減らし、品質と保存期間を維持するために低温・高湿度で保存することを推奨する。この記事は著作権で保護されています。すべての権利を保有しています。
CONCLUSIONS: We therefore recommend that the hypocotyl water content of summer radish crops be managed during the harvest and post-harvest phases, and that crops are processed at higher, ambient, temperature in order to reduce splitting, before storing at low temperature and high humidity to maintain quality and shelf life. This article is protected by copyright. All rights reserved.
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