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スパルティナ・マリティマとプッチネリア・マリティマの親油性代謝物が塩ストレス耐性に関与していることを明らかにした
Lipophilic metabolites of Spartina maritima and Puccinellia maritima involved in their tolerance to salty environments.
PMID: 32662235 DOI: 10.1002/cbdv.202000316.
抄録
Spartina maritimaとPuccinellia maritimaは、魅力的ではあるが、まだ十分に研究されていない2つのハロフィー種であり、ここではそれらのヘキサン抽出物の化学的プロファイルを記述した。両種ともテルペノイドとステロールが最も多く含まれていた。テルペノイドとステロールが最も多く,次いでアルコール類,脂肪酸のエステル類が優占していた。本研究では、S. maritimaとP. maritimaのリポフィリックプロファイルを初めて報告した。これらのデータから、これらの種は栄養補助食品としての使用を推奨することができる必須化合物を豊富に含んでいると結論づけることができます。さらに、主成分分析により、本種の塩分ストレスに対する応答が異なることを示す明確な差異が得られた。このことは、代謝経路の変化の誘導が種によって異なることを示した経路濃縮分析によって確認された。
Spartina maritima and Puccinellia maritima are two fascinating but underexplored halophytic species, and herein is described their hexane extracts chemical profile. Terpenoids and sterols were the most abundant chemical group in both species. The second dominant class was alcohols and the third esters of fatty acids. The chemical lipophylic profile of both S. maritima and P. maritima is herein reported for the first time. Through the accomplished data, it is possible to conclude that these species are rich in essential compounds that can be relevant to endorse their use as nutraceuticals. Furthermore, through a principal component analysis, a clear differentiation between the taxa was achieved, which indicates that their response to salinity stress is different. That fact was confirmed by the pathway enrichment analysis, which showed that the induced changes in metabolic pathways vary in each species.
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