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食を薬にしても、コロナウイルスには効かない。栄養学と食品科学、事実から神話を語る
Let food be the medicine, but not for coronavirus: Nutrition and food science, telling myths from facts.
PMID: 32668134 DOI: 10.15586/jptcp.v27iSP1.682.
抄録
世界全体がコロナウイルス病(COVID-19)による危険なパンデミックに直面しています。医学と科学のコミュニティは、(i)ウイルスの拡大を防ぐ、(ii)重症患者の管理と死亡率の低下のための薬を特定する、(iii)最終的に待望のワクチンを発見することにつながる効果的な戦略を把握し、採用しようとしています。栄養学的介入は、病気の予防や治療においてかなりの科学的エビデンスを獲得している。このシナリオにおける栄養学と食品科学の役割とは何か」という主な質問には、特定の食品や栄養補助食品がコロナウイルス感染症と戦うことができることを示唆する多くの理論が、最も人気のあるソーシャルメディアのプラットフォームで広範な報道を受けているので、緊急の答えが必要です。この社説では、神話と事実を区別しながら、COVID-19との戦いにおける栄養学と食品科学の役割に関するいくつかの頻繁な発言に焦点を当てています。我々は、社会的距離を置くことと衛生上の注意事項がCOVID-19感染のリスクを減らすための最良の実践であることを強調している。我々はさらに、全体的な概念における栄養学の重要性を強調し、効果的な予防措置を弱める個人を導く可能性のある実証されていない食事の選択肢のリスクを指摘する。
The entire globe is facing a dangerous pandemic due to the coronavirus disease (COVID-19). The medical and scientific community is trying to figure out and adopt effective strategies that can lead to (i) preventing virus expansion; (ii) identifying medications for the management of critical care and reducing rates of mortality; and (iii) finally discovering the highly anticipated vaccine. Nutritional interventions have attained considerable scientific evidence in disease prevention and treatment. The main question, "What is the role of nutrition and food science in this scenario?" requires urgent answer as many theories suggesting that specific food or dietary supplements can fight coronavirus infection have received extensive coverage in most popular social media platforms. In this editorial, we focus on some frequent statements on the role of nutrition and food science in the battle against COVID-19, distinguishing between myths and facts. We highlight that social distancing and hygiene precautions are the best practices for reducing the risk of COVID-19 transmission. We further underline the importance of nutrition in its wholistic concept, pointing out the risk of unproven dietary options that could lead individuals to weaken effective precautionary measures.
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