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英国シェフィールドの異なるスーパーマーケットの離乳食の消費による乳児への金属ロイドの暴露のリスク評価
Risk Assessment of Metal(Loid)s Exposed to Infants via Consumption of Weaning Foods from Different Supermarkets in Sheffield, UK.
PMID: 32671550 DOI: 10.1007/s12011-020-02285-7.
抄録
英国の市場では乳児用補完食品が容易に入手可能であり、最近では、現代のライフスタイルのために、離乳期の母親はこれらの製品で赤ちゃんに食事を与えることを好むようになっている。しかし、これらの製品に含まれる微量の必須元素や潜在的に毒性のある元素の健康リスク評価に関しては、研究の不足があります。そこで、本研究では、生後4ヶ月から12ヶ月の間にこれらの補完食品を摂取することで乳児に暴露される微量の必須元素と潜在的に有毒な元素の健康リスクを調査しました。微量必須元素および潜在的毒性元素のレベルは誘導結合プラズマ質量分析計を用いて測定し、1日の摂取量は食品農業機関/世界保健機関およびメーカーの食品消費基準を用いて推定し、目標ハザード商および発がん性健康リスク指標の推定には米国環境保護庁ガイドラインを用いた。食品中の元素のレベルにはばらつきがあり、食品標準機関が推奨する安全限界内であった。その結果、これらの元素の一日の推定摂取量は、食品規制機関が定めた基準量を下回っていた。乳児用食品に含まれる元素の目標ハザード指数および総発がんリスクはそれぞれ 1 および 1.0E-04 未満であり、対象グループはこれらの食品に起因する非発がん性および発がん性の健康影響を経験していない可能性があることを示している。この研究は、離乳期の母親、乳児用補完食品の製造・加工会社、政府関係者が、乳児用補完食品中の元素汚染を低減するための保護措置を講じる上で、非常に有用であると考えられる。
Infant complementary foods are readily available in the UK markets and nowadays, weaning mothers prefer feeding their babies with these products due to modern lifestyles. However, there is a dearth of research with respect to the health risk assessment of trace essential and potentially toxic elements in these products. Hence, this research investigated the health risks of trace essential and potentially toxic elements exposed to infants via consumption of these complementary foods during the first 4 to 12 months of life. Levels of trace essential and potentially toxic elements were determined using inductively coupled plasma mass spectrometer, daily intakes were estimated using the Food Agricultural Organization/World Health Organization and manufacturer food consumption regime while the US Environmental Protection Agency guideline was used to estimate target hazard quotient and carcinogenic health risk indices. The levels of the elements in the foods varied and were within the safe limits recommended by food standard agencies. The results also showed that the estimated daily intakes of these elements were below the reference doses stipulated by food regulatory agencies. The target hazard quotients and the total carcinogenic risks of the elements in the infant foods were less than 1 and 1.0E-04, respectively, signifying that the target groups may not experience adverse non-carcinogenic and carcinogenic health effects because of these foods. This study will be quite helpful for weaning mothers, infant food production and processing companies and government officials in taking protective measures for reducing elemental contamination in infants' complementary foods.