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ヒトドナー乳の免疫調節成分
Immunomodulatory Constituents of Human Donor Milk.
PMID: 32672472 DOI: 10.1089/bfm.2020.0192.
抄録
母乳は、乳児、特に早産の超低出生体重児(VLBW)(1,500g以下)の乳児にとって最良の栄養であり、その免疫調節成分は、乳児の宿主防御を強化し、感染症からの保護を提供し、壊死性腸炎(NEC)のリスクを減少させるからです。母乳が入手できない場合や不足している場合は、特に早産のVLBW乳児には、ドナーのヒト乳が最良の選択肢と考えられています。しかし、生物学的安全性を確保するためには、ドナー乳を低温殺菌しなければなりません。その結果、宿主防御をもたらすヒト乳の免疫調節成分の一部が部分的または完全に不活性化されることになる。本レビューでは、低温殺菌がドナー乳のさまざまな免疫学的成分に及ぼす影響、およびそれらの臨床的意義、特にNECの予防との関連について、現在のエビデンスを要約している。
Mother's own human milk is the best nutrition for infants, especially preterm very-low-birth-weight (VLBW) (≤1,500 g) infants, because of its immune-modulatory constituents that strengthen the infant's host defense, provide protection against infections, and decrease the risk of necrotizing enterocolitis (NEC). When mother's own milk is unavailable or insufficient, donor human milk is considered the best alternative, especially for preterm VLBW infants. However, to assure biological safety, donor milk must be pasteurized. This results in partial or complete inactivation of some of the immunomodulatory constituents of human milk, which confer host defense. This review summarizes the current evidence regarding the effects of pasteurization on the different immunological constituents of donor milk, and their clinical significance, especially in relation to prevention of NEC.