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化学的進化:触媒の存在なしにホルムアミドから核酸塩基とアミノ酸へ
Chemical evolution: from formamide to nucleobases and amino acids without the presence of catalyst.
PMID: 32677584 DOI: 10.1080/07391102.2020.1792986.
抄録
それは潜在的なプレバイオティクス化学反応に光を当てるので、核酸塩基とアミノ酸の生物学的合成は非常に重要です。真空条件下でホルムアミドを熱分解すると、プリン、シトシン、アデニン、ヒポキサンチン、ウラシル、プテリン、尿素、ウロカン酸、グリシン、アラニン、ノルバリンが検出された。これらの化合物は、触媒を用いずに、ホルムアミドを100〜180℃で加熱するか、マイクロ波加熱することで得られた。自己触媒化学反応の反応ネットワークが提案され、たった1つの親分子から核酸塩基、尿素、アミノ酸グリシンがどのようにして生成されるかが示された。反応経路はSCS-MP2計算を用いて理論的に決定された。Ramaswamy H. Sarma氏によるものです。
Abiotic synthesis of nucleobases and amino acids is of critical importance as it sheds light on potential prebiotic chemical reactions. During thermal decomposition of formamide in vacuum conditions, purine, cytosine, adenine, hypoxanthine, uracil, pterin, urea, urocanic acid, glycine, alanine and norvaline were detected. The compounds were obtained without catalyst by heating at 100-180 °C or microwave heating of formamide. Reaction network of self-catalyzed chemical reactions is suggested, showing how from only one parent molecule, nucleobases, urea and the amino acid glycine can be produced. The reaction pathways are theoretically determined using SCS-MP2 calculations. Communicated by Ramaswamy H. Sarma.