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ヒトの介入研究に基づくニンニクの潜在的な健康上の利点。簡単な概要
Potential Health Benefit of Garlic Based on Human Intervention Studies: A Brief Overview.
PMID: 32679751 DOI: 10.3390/antiox9070619.
抄録
ニンニクは、ポリフェノールと有機硫黄を豊富に含む栄養補助食品のスパイスで、古代から消費されてきました。ニンニクとその二次代謝物は、いくつかのin vitro、in vivo、臨床試験で実証されたように、その抗酸化作用、抗炎症作用、脂質低下作用を介して、癌、心血管・代謝障害、血圧、糖尿病などの多くのヒトの一般的な疾患に対して優れた健康促進効果と疾患予防効果を示している。本レビューでは、酸化ストレス、炎症、癌、心血管・代謝障害、皮膚、骨、その他の一般的な疾患に対するニンニク、ニンニク製剤、ニンニクエキス、ニンニクエキス由来の生理活性成分の摂取に関する包括的な概要を提供することを目的としている。検討された83件のヒト介入試験のうち、ニンニクの摂取は、さまざまな疾患の複数のバイオマーカーを調節することが報告されています;さらに、薬剤または他の食品マトリックスとの併用は安全であり、治療効果を延長することが示されています。ここ数年のニンニクの治療的使用を制限してきた急速な代謝と貧弱なバイオアベイラビリティについても議論されています。
Garlic is a polyphenolic and organosulfur enriched nutraceutical spice consumed since ancient times. Garlic and its secondary metabolites have shown excellent health-promoting and disease-preventing effects on many human common diseases, such as cancer, cardiovascular and metabolic disorders, blood pressure, and diabetes, through its antioxidant, anti-inflammatory, and lipid-lowering properties, as demonstrated in several in vitro, in vivo, and clinical studies. The present review aims to provide a comprehensive overview on the consumption of garlic, garlic preparation, garlic extract, and garlic extract-derived bioactive constituents on oxidative stress, inflammation, cancer, cardiovascular and metabolic disorders, skin, bone, and other common diseases. Among the 83 human interventional trials considered, the consumption of garlic has been reported to modulate multiple biomarkers of different diseases; in addition, its combination with drugs or other food matrices has been shown to be safe and to prolong their therapeutic effects. The rapid metabolism and poor bioavailability that have limited the therapeutic use of garlic in the last years are also discussed.