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コロンビアのクレオール豚から分離された土着のプロバイオティクス株の体外での特性評価
In Vitro Characterization of Indigenous Probiotic Strains Isolated from Colombian Creole Pigs.
PMID: 32679890 DOI: 10.3390/ani10071204.
抄録
3つの乳酸菌株が、在来種のZungo Pelado種の豚(=5)の糞便から分離され、それらがグラム陽性/棒状であり、カタラーゼおよびオキシダーゼ陰性であることを示す形態学的手法によって、おそらくこのファミリーに属するものとして同定された。その後、API 50CHLを用いた生化学的検査により、(CAM6)、(CAM7)、(CL4)として同定された。しかし,16S rRNAの同定により,3菌株とも.さらに、3つの分離株はすべてpH3および4で生育した。興味深いことに,CAM7株はCAM6株に比べてpH5.6で生育が低下し(<0.05),CL4株はpH7で生育が低下した(<0.05).3つの候補株はすべて胆汁塩(≧0.15%)で良好な生育を示し、CAM6およびCAM7はより高濃度(0.30%)でより良好な耐性を示した。同様に、すべての菌株は塩化ナトリウム (NaCl) の濃度が 2 から 10%の範囲で耐性を示しました。また、これらの菌株は、試験したすべての温度(30、37、42℃)で良好に生育しました。CAM6株は,選択された腸内病原性細菌(NBRC 102203株およびSerovar Typhimurium 4.5.12)および常在菌(ATCC BAA-1705D-5およびATCC 15442)に対してin vitroで抗菌活性を示し,アモキシシリンを除くすべての抗生物質に対して耐性を示した.これらのプロバイオティクス候補株の商業用豚への効果を評価するための更なる研究が現在進行中である。
Three lactic acid strains were isolated from feces of the native Zungo Pelado breed of pigs ( = 5) and presumably identified as belonging to the family by morphological techniques showing that they were Gram-positive/rod-shaped and catalase- and oxidase-negative. They were then identified by biochemical tests using API 50CHL as (CAM6), (CAM7), and (CL4). However, 16S rRNA identification showed that all three strains were . Additionally, all three isolates were able to grow in pH 3 and 4. Interestingly, the growth of the CAM7 strain decreased at pH 5.6 compared to that of the CAM6 strain ( < 0.05), and the growth of the CL4 strain was reduced at pH 7( < 0.05). All three candidates showed good growth on bile salts (≥0.15%), and CAM6 and CAM7 showed better tolerance at higher concentrations (0.30%). Similarly, all strains tolerated sodium chloride (NaCl) concentrations from 2 to 10%. These strains also grew well at all temperatures tested (30, 37, and 42 °C). The CAM6 strain showed in vitro antibacterial activity against selected enteropathogenic bacteria ( strain NBRC 102203 and serovar Typhimurium 4.5.12) and commensal bacteria ( ATCC BAA-1705D-5 and ATCC 15442) and resistance to all antibiotics except amoxicillin. Further studies to evaluate the effects of these probiotic candidate strains in commercial pigs are currently underway.