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オーストラリアおよびニュージーランドにおけるコロナウイルス疾患の重症・急性期未病の入院患者に対する栄養管理2019(COVID-19)
Nutrition management for critically and acutely unwell hospitalised patients with coronavirus disease 2019 (COVID-19) in Australia and New Zealand.
PMID: 32682671 DOI: 10.1016/j.aucc.2020.06.002.
抄録
コロナウイルス疾患2019(COVID-19)は、重症急性呼吸器症候群コロナウイルス2(SARS-CoV-2)によるものです。その臨床的特徴とその後の治療は、世界的なパンデミックの影響と相まって、入院している成人に特異的な栄養療法を必要としている。この文書は、COVID-19 で入院した重篤で急性の病状のない成人患者の管理について、オーストラリアおよびニュージーランドの臨床医に指針を提供することを目的としています。これらの推奨事項は、COVID-19に関連する臨床徴候や代謝過程、他の呼吸器疾患、特に急性呼吸窮迫症候群の文献、COVID-19の医学的管理、一般栄養および集中治療のための公表されたガイドラインなどを取り入れ、専門家のコンセンサスを得て作成されたものである。COVID-19で入院した患者は、既往症を持っている可能性が高く、それに伴う炎症反応により、代謝需要の増加、タンパク質の異化、および血糖コントロールの不良を引き起こす可能性がある。深い鎮静、早期の機械的換気、体液制限、および臥位での管理を含む一般的な医学的介入は、胃腸機能障害を悪化させ、栄養摂取に影響を及ぼす可能性がある。栄養ケアはパンデミック患者のキャパシティに合わせて行うべきであり、栄養リスクの低い患者では最初の5~7日間は栄養を供給するためのアルゴリズムを用いて早期胃栄養を開始し、キャパシティが許す場合は栄養リスクの高い患者には個別のケアを行うべきである。間接熱量測定は、エアロゾルにさらされる可能性があるため、医療従事者への感染リスクがあるため、避けるべきである。容量制御された高タンパクの経腸栄養剤を使用し、胃残量のモニタリングを開始すべきである。筋力低下を防ぎ、回復を助けるために適切な栄養供給を確保するためには、特に集中治療室に入院した後の入念なモニタリングが必要である。SARS-CoV-2 の感染性と大量の患者の入院が予想されるため、スタッフのスキルアップ、適切な栄養供給の確保、遠隔診療の促進、フードサービス管理の最適化など、スタッフのリソースを最適化するための偶発的な計画が必要となる。本ガイドラインは、SARS-CoV-2パンデミック時に患者に栄養サポートを提供する際に、前述の側面をどのように管理するかについての推奨事項を提供するものである。
Coronavirus disease 2019 (COVID-19) results from severe acute respiratory syndrome coronavirus 2 (SARS-CoV-2). The clinical features and subsequent medical treatment, combined with the impact of a global pandemic, require specific nutritional therapy in hospitalised adults. This document aims to provide Australian and New Zealand clinicians with guidance on managing critically and acutely unwell adult patients hospitalised with COVID-19. These recommendations were developed using expert consensus, incorporating the documented clinical signs and metabolic processes associated with COVID-19, the literature from other respiratory illnesses, in particular acute respiratory distress syndrome, and published guidelines for medical management of COVID-19 and general nutrition and intensive care. Patients hospitalised with COVID-19 are likely to have preexisting comorbidities, and the ensuing inflammatory response may result in increased metabolic demands, protein catabolism, and poor glycaemic control. Common medical interventions, including deep sedation, early mechanical ventilation, fluid restriction, and management in the prone position, may exacerbate gastrointestinal dysfunction and affect nutritional intake. Nutrition care should be tailored to pandemic capacity, with early gastric feeding commenced using an algorithm to provide nutrition for the first 5-7 days in lower-nutritional-risk patients and individualised care for high-nutritional-risk patients where capacity allows. Indirect calorimetry should be avoided owing to potential aerosole exposure and therefore infection risk to healthcare providers. Use of a volume-controlled, higher-protein enteral formula and gastric residual volume monitoring should be initiated. Careful monitoring, particularly after intensive care unit stay, is required to ensure appropriate nutrition delivery to prevent muscle deconditioning and aid recovery. The infectious nature of SARS-CoV-2 and the expected high volume of patient admissions will require contingency planning to optimise staffing resources including upskilling, ensure adequate nutrition supplies, facilitate remote consultations, and optimise food service management. These guidelines provide recommendations on how to manage the aforementioned aspects when providing nutrition support to patients during the SARS-CoV-2 pandemic.
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