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食事の抗酸化力と皮膚の光老化。15年間の縦断的研究
Dietary Antioxidant Capacity And Skin Photoaging: A 15-Year Longitudinal Study.
PMID: 32682911 DOI: 10.1016/j.jid.2020.06.026.
抄録
食事が皮膚の老化に及ぼす長期的な影響はほとんど分かっていませんが、食品からの抗酸化物質が日焼けによって引き起こされる皮膚の老化の主成分を緩和する可能性があることを示唆する証拠が出ています。我々は、人々が食べる食品の総抗酸化能と皮膚の光老化との関連を評価した。オーストラリアの55歳未満の成人777人を対象としたコミュニティベースの前向き研究では、ベースライン時の55歳未満の成人を対象に、1992年、1994年、1996年の参加者の食事の総抗酸化力を推定し、1992年、1996年、2007年の光老化の重症度をマイクロトポグラフィーを用いて評価した。順序ロジスティック回帰を用い、一般化推定式を適用して、若年者(45歳未満)と高齢者(45歳以上)に分けて、抗酸化力が最も低いグループと比較して総抗酸化力が増加した場合の光老化の程度の変化を推定した。15年間の研究期間において、重度の光老化の全有病率は、ベースライン時の42%から88%に増加しました。抗酸化能力の高い食品を摂取した45歳以上の成人は、抗酸化能力の低い食品を摂取した場合に比べて、15年間で光老化が約10%減少しました。45歳以下の成人には関連性は見られませんでした。抗酸化力で測定される抗酸化物質を豊富に含む食品は、45歳以上の健康な男女の肌の老化を遅らせる可能性があります。
The long-term effect of diet on skin aging is largely unknown but evidence suggests antioxidants from foods may mitigate the main component of skin aging caused by sun exposure. We assessed the association between total antioxidant capacity of foods people eat and photoaging of their skin. In a community-based, prospective study among 777 Australian adults aged <55 years at baseline, we estimated the total dietary antioxidant capacity of participants' diets in 1992, 1994 and 1996 and graded photoaging severity using microtopography in 1992, 1996 and 2007. We used ordinal logistic regression and applied generalized estimating equations to estimate change in degree of photoaging associated with increasing total antioxidant capacity compared with the group with the lowest antioxidant capacity, separately in younger (≤45 years) and older (>45) adults. In the15-year study period, overall prevalence of severe skin photoaging increased from 42% at baseline to 88%. Adults aged >45 years who consumed foods with high antioxidant capacity experienced approximately 10% less photoaging over 15 years than those ate foods with low antioxidant capacity. No association was found among adults aged ≤45. Foods rich in antioxidants as measured by antioxidant capacity may retard skin aging among healthy men and women aged >45 years.
Copyright © 2020 The Authors. Published by Elsevier Inc. All rights reserved.