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短いコミュニケーション。雌乳牛と交配した種牡馬の牛肉のメリットは、その後の繁殖成績に影響を与える
Short communication: The beef merit of the sire mated to a dairy female affects her subsequent performance.
PMID: 32684474 DOI: 10.3168/jds.2020-18521.
抄録
これまでの乳牛と牛肉の交配に関する研究の多くは、このような牛肉交配の子牛がより多くの収益を上げ ることにのみ焦点が当てられてきました。本研究の目的は、牛肉のメリットが異なる子牛の出産後の牛の成績に及ぼす平均的な影響を 定量化することでした。本研究での牛肉メリットは、種牡馬の血統だけでなく、枝肉重量とコンフォーメーションの遺伝的メリットに基づ いています。横断的研究では、3,604 頭の牛群のホルスタイン・フリーズリアン牛 230,255 頭の子牛の分娩イベントを最大 346,765 件まで使用した。対象とした成績形質は、体細胞数を含む乳量と女性の繁殖成績に関連するものであった。種牡牛はすべての乳量形質、体細胞数、妊娠率、分娩から初産までの期間と関連していたが、受精率や受精回数とは関連していなかった。ホルスタインフリーズリアン種牡牛との比較では、平均 305d 乳量(kg)は 45.22(標準誤差、SE = 4.0)、62.0(SE = 36.8)、65.4(SE = 9.6)、101.1(SE = 31.6)、36.7(SE = 4.9)、51.5(SE = 10.7)、53.3(SE = 10.3)であった。7)、53.3(SE = 31.5)、43.3(SE = 23.4)と、アンガス種、オーバック種、ベリガンブルー種、チャロレー種、ヘレフォード種、 リムジン種、サラー種、シンメンタール種の子牛を出産した牛の方がそれぞれ少なかった。モデルのランダム効果として当てはめると、3 つの乳生産形質すべての表現型の変動のうち、介助種牡馬は 1%しか占めていませんでした。表現型の乳量、脂肪、タンパク質収量の種牡馬(子牛の)の枝肉重量予測伝達能力に対する回帰係数は、それぞれ -1.84(SE = 0.17)、-0.10(SE = 0.01)、および-0.08kg(SE = 0.01)であった。子牛の)種牡馬の枝肉コンフォメーションの予測伝達能力(1~15 の尺度、1=不良、15=優秀)に関するそれぞれの回帰係数は、-23.46(SE = 1.81)、-1.20(SE = 0.08)、-1.05 単位(SE = 0.06)であった。繁殖形質に対する種牡馬の繁殖効果または種牡馬の遺伝的メリットの指標の生物学的有意性は、ゼロと変わらないか、または生物学的に小さいものであった。統計的に有意な関連は、種牡牛のメリットと伴侶の乳量と生殖能力の両方に存在したが、実際の関連の大きさは生物学的に小さかった。
Much of the research to date on dairy × beef matings has focused only on the greater revenue attainable from these beef-cross calves. The objective of the present study was to quantify the mean effect on cow performance following the birth of calves differing in beef merit; all calves were born without calving assistance. Beef merit in the present study was based on the breed of the sire but also its genetic merit for carcass weight and conformation. The cross-sectional study used up to 346,765 calving events from 230,255 Holstein-Friesian cows in 3,604 herds. Performance traits of interest were those associated with milk production, including somatic cell count, as well as female reproductive performance. Sire breed was associated with all yield traits, somatic cell count, and both pregnancy rate and the interval from calving to first service; no association existed with either submission rate or number of services. Relative to a Holstein-Friesian sire, the mean 305-d milk yield (in kg) was 45.22 (standard error, SE = 4.0), 62.0 (SE = 36.8), 65.4 (SE = 9.6), 101.1 (SE = 31.6), 36.7 (SE = 4.9), 51.5 (SE = 10.7), 53.3 (SE = 31.5), and 43.3 (SE = 23.4) less for cows that gave birth to Angus-, Aubrac-, Beligan Blue-, Charolais-, Hereford-, Limousin-, Saler-, or Simmental-sired calves, respectively. Service sire accounted for only 1% of the phenotypic variation in all 3 milk production traits when fitted as a random effect in the model. The regression coefficients of phenotypic milk, fat, and protein yields on sire (of calf) predicted transmitting ability for carcass weight were -1.84 (SE = 0.17), -0.10 (SE = 0.01), and -0.08 kg (SE = 0.01), respectively. The respective regression coefficients on sire (of calf) predicted transmitting ability for carcass conformation (scale of 1 to 15; 1 = poor and 15 = excellent) were -23.46 (SE = 1.81), -1.20 (SE = 0.08), and -1.05 units (SE = 0.06). The biological significance of the sire breed effects or the measure of sire genetic merit on the reproductive traits was either not different from zero or biologically small. Although statistically significant associations existed between sire beef merit and both milk and reproductive performance of the mate, the actual size of the associations was biologically small.
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