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J Trop Med.2020;2020:4674235. doi: 10.1155/2020/4674235.Epub 2020-06-29.

食品を媒介とする主要な人獣共通感染性細菌病原体のレビュー

Review on Major Food-Borne Zoonotic Bacterial Pathogens.

  • Engidaw Abebe
  • Getachew Gugsa
  • Meselu Ahmed
PMID: 32684938 PMCID: PMC7341400. DOI: 10.1155/2020/4674235.

抄録

食品を媒介とする微生物は、食品の安全性に影響を与える主要な病原体であり、主に植物性病原体やその毒素で汚染された動物性食品を摂取した結果、世界的にヒトの病気を引き起こす原因となる。これらの微生物の多くは、人獣共通感染症の重要性を有しており、公衆衛生と経済の両方の分野に大きな影響を与えている。細菌は、世界のヒトの食中毒疾患の3分の2の原因物質であり、発展途上国では高い負担を強いられています。したがって、本レビューペーパーの目的は、食品を媒介とする細菌性病原体の背景を強調し、共通の主要な食品を媒介とする人獣共通感染性細菌性病原体をレビューすることである。食用動物は、多くの食品を媒介とする人獣共通感染性細菌病原体の主要な貯蔵庫であり、動物由来の食品は感染の主要な乗り物である。肉、乳製品、および卵は、人々が人獣共通感染性細菌にさらされている主な方法です。は、汚染された動物性食品の消費に関連した世界の食中毒や死亡の原因物質である主要な人獣共通感染性細菌病原体である。毒素の産生と構造的な病原性因子がこれらの細菌の病原性の原因となっている。これらの主要な人獣共通感染症細菌は、主に吐き気、嘔吐、下痢、腹痛、および他の薬剤特有の症状を含む消化器症状を特徴とするヒト感染症を引き起こす。細菌によっては重篤な合併症を引き起こすこともある。これらの一般的な人獣共通感染症菌や食品中の毒素の検出には、従来の(培養)技術、血清学的技術、分子学的技術が重要である。良好な衛生、GMP、作業手順における衛生、および標準化されたHACCPおよび低温殺菌手順の実施は、制御および予防のための有効な方法である。現在、汚染された動物性食品の摂取に伴う多剤耐性の人獣共通感染症細菌の出現は公衆衛生上の大きな関心事であり、特にエチオピアを含む発展途上国では、食品を媒介とする人獣共通感染症細菌病原体のための調整された監視・監視システムが必要である。

Food-borne microorganisms are major pathogens affecting food safety and cause human illness worldwide as a result of consumption of foodstuff, mainly animal products contaminated with vegetative pathogens or their toxins. Most of these microbes have zoonotic importance resulting in significant impact on both public health and economic sectors. Bacteria are the causative agents of two-thirds of human food-borne diseases worldwide with high burden in developing countries. Hence, the objectives of this review paper are to highlight the background of food-borne bacterial pathogens and to review common major food-borne zoonotic bacterial pathogens. Food animals are the major reservoirs of many food-borne zoonotic bacterial pathogens, and food products of animal origin are the main vehicles of transmission. Meat, dairy products, and eggs are the main ways by which people are exposed to zoonotic bacteria. , species, species, , and are the major zoonotic bacterial pathogens which are the causative agents of food-borne illness and death in the world associated with consumption of contaminated animal products. Production of toxins and structural virulent factors are responsible for the pathogenesis of these bacteria. These major zoonotic bacteria cause human infections which are characterized mainly by gastrointestinal symptoms including nausea, vomiting, diarrhea, abdominal cramps, and other agent-specific symptoms. Some bacteria may cause severe complications. Conventional (culturing), serological, and molecular techniques are important for detection of these common zoonotic bacteria and their toxins in food. Good hygiene, GMP, sanitation in operating procedures, and implementation of standardized HACCP and pasteurization procedures are effective methods for the control and prevention. Currently, the emergence of multidrug-resistant zoonotic bacteria associated with consumption of contaminated animal products is a great concern for the public health, and there should be coordinated surveillance and monitoring system for food-borne zoonotic bacterial pathogens particularly in developing countries including Ethiopia.

Copyright © 2020 Engidaw Abebe et al.