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J. Food Biochem..2020 Jul;:e13374. doi: 10.1111/jfbc.13374.Epub 2020-07-19.

抗がん剤としてのケルセチン。食道がんに焦点を当てて

Quercetin as an anticancer agent: Focus on esophageal cancer.

  • Amirhossein Davoodvandi
  • Mohammad Shabani Varkani
  • Cain C T Clark
  • Sadegh Jafarnejad
PMID: 32686158 DOI: 10.1111/jfbc.13374.

抄録

食道がん(EC)は、世界的に見て、すべてのがん関連死亡率の第6位の原因と考えられています。ECの治療法は進歩しているにもかかわらず、現在使用されている方法は効果がないままです。ケルセチンは、食餌性抗酸化物質として、ポリフェノールのフラボノイドグループに属する植物性フラボノールであり、多くの野菜、果物、ハーブに含まれています。ケルセチンは、細胞増殖抑制作用、潜在的なアポトーシス作用、抗酸化作用を介して、がん関連疾患のプロセスに影響を与えることができます。様々な種類のがんの中でも、現在ではECの治療にケルセチンの利用が目立つようになってきました。本レビューでは、ケルセチンが天然由来であり、合成抗がん剤に比べて低コストであることから、ECの予防、治療、管理のための重要なサプリメントである可能性があることを論じている。しかし、本研究で引用されている知見の多くはin vitroおよびin vivo試験に基づくものであり、今後のヒトベースの研究が必要である。実践的応用。食道癌の治療法は進歩しているにもかかわらず、現在使用されている方法は効果がないため、代替療法や補完療法が必要とされている。ケルセチンは、食事性抗酸化物質として、細胞増殖抑制作用、潜在的なプロアポトーシス機能、抗酸化特性を介して、がん関連疾患のプロセスに影響を与える可能性があります。ケルセチンは、その天然由来成分のため、ECの予防、治療、管理に重要なサプリメントとなる可能性があります。サプリメントや食事からの摂取としてのケルセチンの低コストは、合成抗がん剤と比較して、考慮すべき化合物の利点である。

Esophageal cancer (EC) is regarded as the sixth highest contributor to all cancer-related mortality, worldwide. In spite of advances in the treatment of EC, currently used methods remain ineffective. Quercetin, as a dietary antioxidant, is a plant flavonol from the flavonoid group of polyphenols, and can be found in numerous vegetables, fruits, and herbs. Quercetin can affect the processes of cancer-related diseases via cell proliferation inhibitory effects, potential apoptosis effects, and antioxidant properties. Of the various types of cancer, the use of quercetin has now become prominent in the treatment of EC. In this review, we discuss how quercetin may be an important supplement for the prevention, treatment, and management of EC, owing to its natural origin, and low-cost relative to synthetic cancer drugs. However, most findings cited in the current study are based on in vitro and in vivo studies, and thus, further human-based research is necessitated. PRACTICAL APPLICATIONS: In spite of advances in the treatment of esophageal cancer, currently used methods remain ineffective, therefore, an alternative or complementary therapy is required. Quercetin, as a dietary antioxidant, can affect the processes of cancer-related diseases via cell proliferation inhibitory effects, potential proapoptotic functions, and antioxidant properties. Quercetin may be an important supplement for the prevention, treatment, and management of EC, owing to its natural origin. The low cost of quercetin as supplement or dietary intake, relative to synthetic cancer drugs, is an advantage of the compound which should be considered.

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