日本語AIでPubMedを検索
Linseed Oilをマウスウォッシュとして使用し、その場で最初の口腔バイオフィルムの脂質プロファイルを変更する
Modification of the Lipid Profile of the Initial Oral Biofilm In Situ Using Linseed Oil as Mouthwash.
PMID: 33808527
抄録
脂質は、口腔内バイオアドヒーシブプロセスの標的修正に関心がある。そこで、in situペリクルの組成と超微細構造に対するアマニ油の持続的な効果を調査した。唾液とは異なり、アマニ油にはリノレン酸(18:3)が含まれており、これが脂質の蓄積のマーカーとなった。ウシのエナメル板を装着したスプリントを5人の被験者に装着してもらった。ペリクル形成1分後にアマニ油で10分間洗浄し,スラブの口腔内への曝露を2時間または8時間まで継続した。ペリクルサンプルの脂肪酸組成の分析には,ガスクロマトグラフィーと電子衝撃イオン化質量分析法(GC-EI/MS)を用いた。また、透過型電子顕微鏡を用いて超微細構造を解析した。2時間後のペリクルの超微細構造は、コントロールと比較して電子密度が低く、脂質小胞を含んでいた。8時間後には、明らかな超微細構造の影響は見られなかった。リノレン酸は、ペリクル内の脂肪酸蓄積を調査するための優れたマーカーである。ペリクル中の脂質成分の蓄積から、新たな予防戦略が生まれる可能性があります。
Lipids are of interest for the targeted modification of oral bioadhesion processes. Therefore, the sustainable effects of linseed oil on the composition and ultrastructure of the in situ pellicle were investigated. Unlike saliva, linseed oil contains linolenic acid (18:3), which served as a marker for lipid accumulation. Individual splints with bovine enamel slabs were worn by five subjects. After 1 min of pellicle formation, rinses were performed with linseed oil for 10 min, and the slabs' oral exposure was continued for up to 2 or 8 h. Gas chromatography coupled with electron impact ionization mass spectrometry (GC-EI/MS) was used to characterize the fatty acid composition of the pellicle samples. Transmission electron microscopy was performed to analyze the ultrastructure. Extensive accumulation of linolenic acid was recorded in the samples of all subjects 2 h after the rinse and considerable amounts persisted after 8 h. The ultrastructure of the 2 h pellicle was less electron-dense and contained lipid vesicles when compared with controls. After 8 h, no apparent ultrastructural effects were visible. Linolenic acid is an excellent marker for the investigation of fatty acid accumulation in the pellicle. New preventive strategies could benefit from the accumulation of lipid components in the pellicle.