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Sci Rep.2021 Aug;11(1):17040.

ベニンの様々な公園から採取したPentadesma butyraceaの果肉の物理化学的特性と微生物学的品質

Physicochemical characterization and microbiology quality of the Pentadesma butyracea fruit pulp collected from various parks in Benin.

PMID: 34426603

抄録

ベナンでは、P. butyraceaの果肉は価値が低いため、収穫後に大きな損失を被っています。変圧器の認知度調査から5つの公園で収集された果実は、目視観察、寸法と果肉の割合の決定によって特徴づけられました。また、果肉の栄養価は、化学的特性により評価した。本研究の結果、P. butyraceaパークランドにおけるP. butyracea果実の物理的側面を4つの形状(ellipsoid, globular, ovoid, ellipsoid twisted)が識別することが明らかになった。果実の平均長さは130.93mm,赤道直径は86.98mm,質量は125.63g,果肉の割合は35.79%であった。物理化学的特性評価の結果、P. butyraceaの果肉は、pH3.37-3.41、タンパク質3.33-4.61%、繊維20.37-20.78%、灰分2.78-3.57%、粗脂質6.31-6.51%、水分85.77-86.47% 水分、21.54-23.22mg/mL 総フェノール、0.73-1.03% 滴定酸度、65.10-66.94% 炭水化物、335.75-338.99kcal カロリー、ミネラル(Ca, Fe, Zn, Mn)でした。抗酸化作用の結果から、P. butyraceaの果肉には貴重な抗酸化色素が含まれていることがわかりました。P. butyracea果肉からは、糞便性大腸菌群は検出されず、好気性中温性細菌、酵母、カビ、黄色ブドウ球菌も検出レベル以下であった。

In Benin, P. butyracea fruit pulp undergoes significant post-harvest loss due to its low valorization. The collected fruits in five parklands from a survey of transformer's perception were characterized through their visual observations, the determination of their dimensions and pulp proportions. The nutritional value of pulp was evaluated through its chemical characterization. The results of this study revealed that four shapes (ellipsoid, globular, ovoid, ellipsoid twisted) identify the physical aspect of P. butyracea fruits in the P. butyracea parklands. The average length, diameter at the equator, mass and pulp proportion of fruits were 130.93 mm, 86.98 mm, 125.63 g and 35.79%, respectively. The physicochemical characterization showed that the P. butyracea fruit pulp contained 3.37-3.41 pH, 3.33-4.61% protein, 20.37-20.78% fiber, 2.78-3.57% ash, 6.31-6.51% crude lipid, 85.77-86.47% moisture, 21.54-23.22 mg/mL total phenolics, 0.73-1.03% titratable acidity, 65.10-66.94% carbohydrates, 335.75-338.99 kcal calorie and minerals (Ca, Fe, Zn, Mn). The antioxidant activity result showed that the P. butyracea fruit pulp is a valuable source of antioxidant pigments. Faecal coliforms are not detected in pulps and the aerobic mesophilic bacteria, yeasts and moulds, and Staphylococcus aureus were below detection level in P. butyracea fruit pulps.